ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

ANAP’tan başka arayan olmadı

ANAP’tan başka arayan olmadı
YAYINLAMA: 30 Haziran 2021 / 14.41
GÜNCELLEME: 30 Haziran 2021 / 14.41
DTP eski İl Başkanı Ramiz Ak, 3 Kasım seçiminde hangi partiye oy vereceklerinin henüz belli olmadığını ifade etti. “İlk defa sosyal demokrat partiye oy verecektim olmadı” dedi.

DTP Genel Başkanı Mehmet Ali Bayat’ın aralarında Gaziantep’in de bulunduğu yurt genelindeki birçok il teşkilatının görüşünü almadan DYP ile ittifak yaptığı için görevden istifa ettiğini söyleyen Ak, “1999 Yılından bu yana partinin il başkanı olarak görev yapıyorum. Ancak parti uzun süredir hep kapalı oldu.

Bayar Amerika’dan gelip partinin başına geçmesi ile DTP bir canlanma bir hareketlilik başladı. Fakat Bayar bu hareketliliği devam ettiremedi. YTP ile seçim ittifakı yapacaktı olmadı. Belki de olsaydı ilk defa bir sosyaldemokrat partiye oy verecektim, ama bunun yerine DYP ile ittifak yapıldı. Fakat bizden habersiz oldu. Bu da bizlerin zoruna gitti. Buna tepki olarak da görevden istifa ettim. O günden buyana soran yok. Zaten Bayar göreve başladığında Gaziantep teşkilatı olarak arayıp teşekkür ettik, ondan sonra bize ne arayıp nede sordu. Elbette böyle bir davranış bir partinin genel başkanına yakışmıyordu. Teşkilat başkanını nezaketen de arayıp sorması gerekti ama bu yapılmadı, ilgisizliklerin yanında son olarak DYP ile yapılan ittifak bizi üzdü ve ayrılmak zorunda kaldık” dedi.

DTP’den istifa ettikten sonra ANAP’lılardan teklif aldıklarını belirten Ramiz Ak, “Ayrıldığımızdan bu yana sadece ANAP’lılardan çağrı geldi. Henüz hangi partiye destek vereceğimiz belli değil ama birkaç gün içerisin de toplanarak durum değerlendirmesi yapıp destek vereceğimiz partiyi açıklayacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *