ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Anlayış değişmeli

Anlayış değişmeli
YAYINLAMA: 07 Aralık 2023 / 19.45
GÜNCELLEME: 07 Aralık 2023 / 19.50

CHP’nin son yerel ve genel seçimlerde aldığı oyların kaygı verici olduğunu belirten CHP Sosyal Demokrat Taban Hareketi Komite Üyesi Mehmet Sevindi, CHP’nin tabanı kucaklayacak politikalar üretmesi gerektiğini, bunun için de tepeden tırnağa bir anlayış değişikliğinin gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Sevindi, “Her iki seçim sonuçları da göstermiştir ki, tek başına iktidarı hedefleyen partimiz her geçen gün biraz daha kan kaybetmektedir. Ancak parti yönetimlerine egemen olan ben merkezli dar kadrocu kısır anlayış bu kan kaybına son verecek, kabiliyet ve iradeden yoksundur. Bu bağlamda belirtmek gerekir ki partinin iktidara yürüyebilmesi için tepeden tırnağa bir anlayış değişikliği kaçınılmazdır” dedi.

Kısır hedefler CHP’yi sosyal demokrat çizgiden uzaklaştırdı

“Temel sorunu ideolojik olmayan partimizin açmazı, kısır politikalar üretmekten öteye gidemeyen mevcut yönetim anlayışıdır” diyen Sevindi, “Partinin genel ve yerel politikalarının belirlenmesinde ciddi hatalar yapıldı. Parti içerisindeki kısır tartışmalar, kısır hedefler partiyi sosyal demokrat çizgiden uzaklaştırdı. Partinin yönetim kademelerine hakim olan mevcut anlayış siyaset üretiminin önünü tıkadı. CHP genel merkez il ve ilçe yönetimlerine hakim olan mevcut anlayış süreci içerisinde partiyi özünden uzaklaştırdı. Parti kendi ilkelerine yabancılaştırıldı. Bunun temel nedeni ise yıllardan beri süregelen yanlış politikalardır” diye konuştu.

Bireylere endeksli siyaset anlayışı yerleşti

CHP politikalarına hakim olan yerleşik anlayış, kitlelerle kucaklaşmaya yönelik sosyal demokrat çizgide siyaset üretmek yerine, bireylere endeksli siyaset anlayışının yerleştiğini belirten Sevindi, “Genel merkez il ve ilçe yönetimleri tabanın değil, bireylerin sözcülüğünü yapar hale geldi. Sonuç olarak, parti kendi tabanından uzaklaştırıldı. Ancak şu bilinmelidir ki, umudunu CHP’sine ve sola bağlayan kitlelerin sahipsiz bırakılmasına izin verilmeyecektir. Bizler CHP’ye gönül vermiş sosyal demokratlar olarak, partinin içinde bulunduğu bu açmazların bir son verilmesini istiyoruz. Özünden uzaklaştırılan, kendi ilkelerine yabancılaştırılan ve kimlik bunalımına sürüklenen CHP’nin kitleleri kucaklaşmasını arzuluyoruz. Bizler sorunu bireylere endekslemediğimiz gibi çözümü de bireylerde aramıyoruz” diye konuştu.

Yerleşik anlayış terk edilmeli

CHP’nin eski gücüne kavuşmak zorunda olduğunu belirten Sevindi, “Bizlerin amacı CHP’yi tekrar eski gücüne kavuşturmak, sahipsiz bırakılan kitlelerle kucaklaşarak iktidara yürümesini sağlamaktır. Ancak bu yerleşik anlayışla gidilmesi durumunda, partinin iktidara yürümesinin mümkün olamadığını ve çok daha uzak olmayan bir gelecekte, sosyal demokratları bırakın politika yapmayı nefes bile almasının mümkün olamayacağı gerçeğinin bilincindeyiz” dedi.

Sevindi, “Genel merkezin, 3 Temmuz’da örgütten kaçarcasına, yangından mal kurtarır gibi statükocu bir dayatmayla, parti içi kopuşları körükleyecek bir kurultay düzenlemesine bir anlam veremiyoruz. Bu tarz sorumlulukların da sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle bağdaşmadığını düşünüyoruz” diye konuştu. CHP’de düzenlenen basın toplantısına çok sayıda partili katıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *