ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Antep Evlerinin korunmaya alınması için proje hazırlanıyor

Antep Evlerinin korunmaya alınması için proje hazırlanıyor
YAYINLAMA: 30 Ekim 2023 / 18.03
GÜNCELLEME: 30 Ekim 2023 / 18.45
Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Antep Evlerini koruma altına almak için proje bazında ev sahiplerine destek olacaklarını söyledi.

Güzelbey, Anadolu Çevre Koruma Derneği üyelerini kabulünde, 100-150 civarındaki tarihi Antep Evini koruma altına almak için proje hazırlığında olduklarını belirtti.

Gaziantep Kalesi ve çevresinin hijyen ve görüntü açısından kötü bir durumda olduğunu, bu konuda gerekli düzenlemeleri yapacaklarını ifade eden Güzelbey, şöyle konuştu: “Antep Evlerini koruma altına almak için proje bazında ev sahiplerine destek vereceğiz. Bu konudaki organizasyonu yapıp bu evleri Gaziantep turizmine kazandıracağız. Gaziantep Kalesi ve çevresi de Kültür Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında. Avrupa Birliği’nin kültürel mirası koruma kapsamındaki desteğinden yararlanmak için proje hazırlıyoruz. Bu işi bilen adamlarla çalışıyoruz. Mahalli İdareler Yasa Tasarısının çıkmasıyla işimiz daha da kolaylaşacak”

Güzelbey, Zeugma mozaiklerinin yeniden sergilenmesi konusunda kendilerinin de çabaları olduğunu, bu konuda çeşitli görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Son olarak gelen 60 kadar turistin mozaikleri göremeden Gaziantep’ten ayrılmasının mozaiklerin yeniden sergilenmesi konusundaki çalışmaların dönüm noktası oluşturduğunu vurgulayan Güzelbey, mozaikleri yeniden sergilenmeye başlanmasının Gaziantep için çok önemli olduğunu belirtti.

Anadolu Çevre Koruma Derneği Başkanı Şahin Dağcı ise Gaziantep’in daha güzel bir görünüme kavuşması için çalıştıklarını belirterek, Güzelbey'den kendilerine bu konuda teknik açıdan destek vermesini istedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *