ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Antep peyniri, sezonu geçen yılki fiyattan açtı

Antep peyniri, sezonu geçen yılki fiyattan açtı
YAYINLAMA: 20 Eylül 2023 / 13.10
GÜNCELLEME: 20 Eylül 2023 / 13.17
Yaklaşık iki hafta önce piyasaya çıkan Antep peynirinin geçen yılki fiyattan sezonu açtığı belirtilirken, 15 Mayıs’a kadar peynir fiyatlarında bir değişiklik olmayacağı ancak basmalık peynir fiyatlarının 7 milyon 500 bine kadar çıkmasının beklendiği açıklandı.

Tanımadığınız yerlerden peynir alırken araştırın

Yağsız peynirin 3 milyon 500 bin lira civarında satıldığını, yağlı peynirin ise 5 milyon 500 bin liradan alıcı bulduğunu belirten Ahmet Tılfallıoğlu, basmalık peynir alacakların dikkatli olması gerektiğini söyledi. “Peynir alanlar ve basmalık peynir almayı düşünenler, ya tanıdıkları kimselerden peynir alsınlar, ya da peynir aldığı esnafı araştırsın” diyen 25 yıllık peynir satıcısı Tılfallıoğlu, “Satılan peynirin çoğunluğunun yağlı olduğunu söyleyenler olacaktır. Tabii ki yılda 1-2 defa peynir alanlar, hangi peynirin yağlı olduğunu bilmeyebilir. Bu nedenle basmalık yağlı peynir alacaklar, öncelikle peynirin tadına baksın. Hatta ellerine aldıkları peynirin elastikliğine baksın ve kestiği peynirin içinde delikler olup olmamasına baksın. Yağlı peynir kesildiğinde içinde delikler, kuruluklar ve boşluklar olmaz” diye konuştu.

Antep peyniri 3 milyon 500 bin lira ile 6 milyon arasında değişiyor

Yağsız peynirin 3 milyon 500 bin, orta yağlı peynirin 4 milyon, yağlı peynirin 5 milyon 500 bin lira ile 6 milyon arasında değiştiğini açıklayan Tılfallıoğlu, “Taze Antep peyniri yaklaşık 15 gündür yaygınlaştı. Ancak basmalık için henüz erken. Basmalık peynir 15 Mayıs’tan sonra alınmaya başlar. Fakat basmalık peynir alanların çok zaman kaybetmemeleri lazım. Çünkü mayıs sonunda peynir fiyatlarında yeniden artış yaşanacaktır. Şu anda 4 milyon 500 bin lira olan bir kilo peynirin 7 milyon- 7 milyon 500 bin lira olması bekleniyor” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *