ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Antepevleri Sokağı oluşturulacak

Antepevleri Sokağı oluşturulacak
YAYINLAMA: 14 Ağustos 2024 / 15.09
GÜNCELLEME: 14 Ağustos 2024 / 15.09

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yok olan tarihi Antep evlerini yaşatmak için "Antep evleri Sokağı" oluşturmayı planladıklarını söyledi.

Güzelbey, Büyükşehir Belediyesi'nde muhtarlara yönelik düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Gaziantep'in, ABD ve Avrupalıların gıptayla baktığı tarihi Antep evlerine sahip olduğunu, ancak uçucu madde bağımlılarının, bu evleri mesken haline getirdiğini söyledi. Tarihi Antep Evleri’nin çok yakın zamanda değerinin anlaşılacağını belirterek, muhtarların mahallelerinde bulunan ve yıkılması gereken evleri Belediye'ye bildirmelerini isteyen Güzelbey, şöyle konuştu: "Belediye olarak, tarihi Antep evlerinin yok olmaktan kurtarılıp genç kuşaklara kazandırılması için yoğun çalışma içinde bulunuyoruz. Bu amaçla 100 Yıl Kültür Parkı sonunda Antep evleri Sokağı oluşturmayı planlıyoruz. Oluşturmayı planladığımız sokakta bulunan evlerin içinde yöresel el sanatları ve yemeklerinin yapılmasını düşünüyoruz.

Bu projemiz hayata geçirildiğinde 100. Yıl Parkı canlanacak. Aksi takdirde parkın yeni sahipleri tinerciler olacak."

Asım Güzelbey, AB fonlarından yararlanmak için çeşitli projeler hazırladıklarını, Gaziantep Ekonomisini Geliştirme Vakfı'nı yeniden aktif hale getirmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer de yeşil kart dağılımında büyük adaletsizlik yaşandığını belirterek, muhtarların bu konuda daha hassas davranmasını istedi.

Uzer, üzerinde hiçbir mal varlığı bulunmayan, ancak maddi durumu iyi olan yeşil kart sahiplerinin bulunduğunu tespit ettiklerine dikkati çekerek, "Son model arabaları olan yeşil kart sahipleri var. Bu bizim vicdani davranmamız gereken bir konu. Muhtarlar mahallelerindeki fakir ve yardıma muhtaç insanları tespit ederek bildirsinler" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *