ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Artan sosyal refahtan pay almak en doğal hakkımız”

“Artan sosyal refahtan pay almak en doğal hakkımız”
YAYINLAMA: 26 Mart 2024 / 14.30
GÜNCELLEME: 26 Mart 2024 / 14.30

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, işçilerin kıdem tazminatına ilişkin endişe yaşamalarına ya da paniğe kapılmasına gerek olmadığını söyledi.

Kılıç, Türk-İş’in Gaziantep’te düzenlediği “İş güvenliği, iş güvencesi ve örgütlenme” konulu eğitim seminerinde yaptığı konuşmada hükümetin son günlerde kıdem tazminatına ilişkin ortaya koyduğu yeni yaklaşımlara hem kendilerinin hem de işverenlerin sıcak bakmadığını belirtti.

Mevcut koşullarda kıdem tazminatı uygulamasının değişikliğe uğramasının olanaksız olduğunu kaydeden Kılıç, “Kıdem tazminatı konusu bizim gündemimizden çıkmıştır” dedi.

Kılıç, kamu çalışanlarının, kıdem tazminatı alacaklarının ertelenebileceği, taksitlendirilebileceği ifade edilerek emekli olmaya zorlandıklarını öne sürerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yasa şöyle de çıksa böyle de çıksa şu anda çalışanların kıdem tazminatı haklarının dokunulmasının mümkün olamayacağı kanaati kabul edilmiş bir gerçektir. Bu nedenle işçilerimizin kıdem tazminatına ilişkin endişe yaşamalarına, paniğe kapılmasına gerek yok”

Kılıç, Türkiye’de kamu çalışanlarının toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sürdüğünü, bu görüşmeleri yaklaşık 400 bin kamu işçisinin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin izleyeceğini kaydetti. Tekstil ve metal işkollarında özel sektörde çalışan 200 ve belediyelerde çalışan 75 bin işçinin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Çalışanların refah seviyesinin yükseltilmesi toplumsal barışın güçlendirilmesi demektir

“Ekonomide iyi gelişmeler, ekonomide olumlu gelişmeler olduğu söyleniyor. Enflasyon düşüyor, ihracattaki artış yüzde 80’leri buldu. Verimlilikte yüzde 70’lere ulaşan artış var. Kapasite kullanım oranları istihdamda artış olmadan büyüyorsa artan refahtan payımızı almak en doğal hakkımızdır. Bu düşüncemiz ücretlerin bastırılması yönündeki yaklaşıma kesinlikle evet demediğimizin ve demeyeceğimizin göstergesi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *