ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Artık beş belge yeterli oluyor

Artık beş belge yeterli oluyor
YAYINLAMA: 24 Şubat 2022 / 14.06
GÜNCELLEME: 24 Şubat 2022 / 14.06
Eskiden KOBİ’lerin destek alabilmesi için 48 belge istediğini, şimdi bu sayının beşe indirildiğini ifade eden KOSGEB Başkanı Erkan Gökhan, Türkiye’nin ana sorunlarının güven ve ne yapacağımı bilmem ne olduğunu söyledi.

Organize Sanayi bölgesinde incelemelerde bulunduktan sonra Gaziantep Sanayi Odası’na, milletvekili Fatma Şahin’le birlikte gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Başkan Erkan Gürkan, Türkiye’nin en önemli iki problemi olduğunu belirterek, Birincisi güven, ikincisi ise ne yapacağını bilememe problemi” diye konuştu. Ticaret ve Sanayi Bakanlığının imzaladığı protokolle birlikte çok önemli bir sinerjinin ortaya çıktığını belirten Gürkan, 1990’lı yıllarda kurulan KOSGEB’in her yıl başkan değiştirdiğini dile getirdi.

Destek için 48 belge isteniyordu

şimdi beş belge yeterli

Destek alacak olan KOBİ’den 48 belge istenirken kendilerinin bu sayıyı beşe indirdiğini ifade eden Gürkan, krizlerin yaşandığı dönemlerde 125 trilyon TL’yi bankada bekletmiş. Şimdi bu parayı Vakıfbank aracılığıyla KOBİ’lere kullandırıyoruz. Sonra KOSGEB her ile bina yapmış. Başkanlığının sığacağı il binaları var dedi.

KOSGEB’in doğum yerinin Gaziantep olduğunu ifade eden Gürkan, “37 destek modülü geliştirdik. Bu rakam alt başlıkları ile birlikte 70’i buluyor. Firma incelenecek ve ihtiyaç konuda destek destek sağlayacak. Bütünce rafların önüne geçtik. Bundan sonra sanayici için çalışacağız” derken, KOBİ’lerin önünün açılacağını, Vakıfbank aracılığıyla kredi vermelerini ardından bir çok bankanın hobileri için düşük faizli krediler vermeye başlayacağını sözlerine ekledi. Toplantı öncesi Gaziantep Sanayi Odası başkanı Nejat Koçer kısa bir açılış konuşması yaparak KOSGEB’in çalışmalarının yetersiz kaldığını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *