ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Artık çocuklar için özel şube ve özel bina var

Artık çocuklar için özel şube ve özel bina var
YAYINLAMA: 25 Mart 2022 / 14.24
GÜNCELLEME: 25 Mart 2022 / 14.24
Çocuklar için özel çatı

Emniyet Müdürü Ali Kalkan Türkiye’de ilk olarak gerçekleştirdikleri çocuk polisi uygulamasının şimdi örnek olarak gösterildiğini belirterek, bundan mutluluk duyduğunu açıkladı.

Kalkan, sokak çocukları ve tiner kullanan çocukların ülkenin en önemli sorunu haline geldiğini belirterek, buna karşı topyekun mücadele edilmesi gerektiğini, yarın Çok geç kalınabileceğini açıkladı. Kalkan, Gaziantep’te kötü polis rolünü sildiklerini kaydetti.

Çocuk polis evi Şube binasında tüm ayrıntılar düşünülmüş. Emniyet müdürü Ali Kalkan, modern tarzda hazırlanan yatakhane ve mutfağı gezdirirken, Gaziantep’e yaptığı en önemli hizmetin Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü’nü faaliyete geçirmek olduğunu söylüyor. Son derece modern şekilde hazırlanan Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü’nde yatakhaneden yemekhaneye ve kütüphaneye kadar her şey modern şekilde düzenlenmiş. Şubenin sevimli ve rengarenk binasında suç önleme bürosu, fiş arşivi, doktor ve avukat odaları da mevcut.

Şube Müdürlüğü’nde görev yapan polislerden ikisinin başka yerlere tayinlerinin çıkması nedeniyle Kalkan, memurları bugüne kadar gösterdikleri üstün çalışmalarından dolayı plaketle ödüllendirildi. Suçlu çocukların ailesine danışmanlık hizmeti de veriliyor. Çocuk polisi Şube müdürlüğü binasına bir de kütüphane kuruluyor.

Çocuklar için modern

şekilde hazırlandı

Gaziantep Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü dört katlı modern şekilde donatılmış yeni hizmet binasına kavuştu. Önümüzdeki ay binanın resmi açılışını yapacaklarını ifade eden emniyet müdürü Ali Kalkan, Türkiye’de ilk olarak gerçekleştirdikleri projenin aynı zamanda örnek proje kabul edildiğini açıkladı. Şimdi diğer şeylerin kendilerini örnek alarak benzer projeler geliştirdiğini hatırlatan Kalkan, “Türkiye’de Çocuk Polisi Şube müdürlüğü denince akla Gaziantep geliyor. Yeni binamızda hukuk bürosundan sosyal çalışma odasına, doktor odasına yatakhane ve yemekhaneye kadar çok geniş kapsamlı hizmet alanları bulunuyor” dedi.

Tüm birimler bilgisayar

sistemi ile donatıldı

Binanın tüm birimlerinde bilgisayar sisteminin mevcut olduğunu hatırlatan Kalkan, birimde yetişmiş, uzmanlaşmış, yüksek tahsilli memurların görevlendirilmesine özen gösterdiklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Çocuk Polisi Şube müdürlüğüne kayıp çocuklarla ilgili ailelere yardımcı olunacak. Bunun yanında sokak çocukları ve tinerci çocuklar için rehabilite çalışmalarının yanı sıra gerekli eğitimler verilecek. Bunların topluma kazandırılması için çalışmalar yapılacak. Bu konularda çocuklara yardımcı olunacak, gerektiğinde ilgili birimlere, yetkili kurullara yönlendirilecek” dedi. Binada kız ve erkek çocuklar için ayrı katlarda yatakhanelerde hizmet verileceğini hatırlatan Kalkan, Gaziantep’te hala sokakta kalan ve çalışan 4000 civarında çocuk bulunduğunu, bu sayının nüfusa oranla çok yüksek olduğunu açıkladı.

4000 civarında sokak çocuğu var

Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü’nde bugüne kadar 1300 çocukla ilgili işlem yapıldığını kaydeden Ali Kalkan, Gaziantep’te terör, çete, mafya ve sokak çocuğu tehlikesi olduğunu kaydetti. Özellikle sokak çocukları ve tinerci çocukların sorunlarına toplumun duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Kalkan, “Bu konuda yapılacak her türlü hizmete, projeye, çalışmaya maddi ve manevi yönden bu şehirde gelir düzeyi yüksek kesimlerin mutlaka yardımcı olması gerek. Aksi halde yarın çok geç kalınmış olur. Çünkü bu şehirde 50 milyona yakın insan öldürülüyor. Örnek Büyükuncu cinayeti. Sorun yalnız polisiye önlemlerle çözümlenemiyor. Soruna her yönüyle çözüm bulunmalı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *