ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Asgari ücrete zam konusunda hükümetle işveren görüş birliğinde

Asgari ücrete zam konusunda hükümetle işveren görüş birliğinde
YAYINLAMA: 10 Haziran 2024 / 17.34
GÜNCELLEME: 10 Haziran 2024 / 17.34

DİSK'e bağlı Türkiye Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanı Veli Beysülen, "Asgari ücrete zam yapılmaması, yapılacaksa da komik bir zam yapılması konusunda hükümetle işverenler görüş birliği içinde" dedi.

Beysülen, Emekli-Sen Gaziantep Şubesi Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, hükümetin çalışma hayatına ilişkin politikalarını eleştirdi, hükümeti emeklileri ekonomik açıdan rahatlatacak önlemler almaya çağırdı.

Türkiye'de birçok kesim gibi emeklilerin halinin de "yürekler acısı" olduğunu öne süren Beysülen, toplumun çok büyük bir kesiminin açlık sınırının altında "sürünerek" yaşamaya çalıştığını belirtti. Beysülen, asgari ücrete yapılacak zam konusunda fazla umutlu olunmaması gerektiğini ifade ederek, "Asgari ücrete zam yapılmaması, yapılacaksa da komik bir zam yapılması konusunda hükümetle işverenler görüş birliği içinde" diye konuştu. Ülkeyi yönetenlerin emeklilere yapılacak zam söz konusu olduğunda ekonomik kaynakların yetersizliğinden söz ettiklerini belirten Beysülen, şöyle devam etti: "Ama rantçılara kaynak aktarılırken bu gerekçe unutuluyor. Ülke kaynaklarının yetersizliği emekçiye, işçiye, memura, esnafa ve köylüye kaynak ayırma söz konusu olduğunda ülke kaynaklarının yetersizliği gerekçesi karşımıza çıkıyor. Türkiye'nin en önemli gerçeği ülke kaynaklarının yetersiz oluşu değil, asgari düzeyde yaşam gerçeğinin göz önüne alınmasıdır. Emeklilerin 2001 yılı ekonomik krizinden bu yana reel alım gücü itibarıyla yüzde 30'luk bir kaybı var ve bu kaybın telafisi için bir şey yapılmıyor."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *