ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Atak, iş adamlarını “göreve” çağırdı

Atak, iş adamlarını “göreve” çağırdı
YAYINLAMA: 11 Eylül 2023 / 17.47
GÜNCELLEME: 11 Eylül 2023 / 17.59
İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, önemli ölçüde derslik sıkıntısı yaşanan Gaziantep’te iş adamlarını okul yaptırma ve eğitime ellerinden gelebilen her türlü yardımı yapmaları çağrısında bulundu. Kız çocuklarının okula gönderilmemesinin büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Atak, “Kız çocuklarına sahip çıkmalıyız” dedi.

Okul yaptırmak kutsal bir görev

Okul yapmanın kutsal bir görev olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Atak, “OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk’ün ilimize yapacağı 3 okulun toplam derslik sayısı 50, bu kısmen de olsa İslâhiye ve Nurdağı ilçelerimizdeki eğitim problemini çözecek. Ama hala ilimiz sınırları içinde derslik sayısı konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Okul yaptırmaları için diğer iş adamlarımızı da göreve çağırıyorum” diye konuştu.

Ülkesini seven insanların sorunlara

duyarsız kalmaması gerekir

Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı ve gençlerimizi doğruya, iyiye ve güzele teşvik etmek istiyorsak okumalarını sağlamak gerektiğini vurgulayan Fikret Atak, her şeyi devletten bekleme döneminin geçmişte kaldığını vurguladığı konuşmasında, “Ülkesini seven herkesin sorunlara karşı kayıtsız kalmaması gerekir, bu yüzden ilimizdeki hayırsever iş adamlarını okul yapımı konusunda göreve çağırıyorum. Hayırsever iş adamlarımızın da desteğiyle yeni eğitim ve öğretim yılına 1000 dersliği tamamlamış olarak gireceğiz” dedi.

“Kız Çocuklarımıza sahip çıkacağız”

Atak, kız çocuklarının okula gönderilmemesinin de eğitimdeki büyük sorunlardan biri olduğunu vurguladı. Atak, “Bazı aileler kız çocuklarını okula göndermek istemiyor. Biz de buna karşı önlemlerimizi ya iyi ve güzel yollardan arıyoruz, ya da yasal yolları kullanıyoruz. Kız çocuklarının okumasının engellenmesine müsaade etmeyeceğiz ve gereken her türlü önlemi alacağız. Mesela Nurdağı ilçemizde 176 kız öğrencimiz okula devam etmiyordu ve aileleri okula gitmelerini engelliyordu. Bu olayı öğrenen Nurdağı Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz aileleriyle konuşmalar yaptılar ve okula dönmelerini sağladılar. Bu da beni ve eğitim camiasının çok mutlu etti” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *