ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Atatürk ilkelerinden adım adım taviz verildi”

“Atatürk ilkelerinden adım adım taviz verildi”
YAYINLAMA: 19 Şubat 2024 / 15.59
GÜNCELLEME: 19 Şubat 2024 / 16.00

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Kızıklı, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntının temel nedeninin batıya bağımlılık olduğunu, Atatürk ilke ve inkılaplarından her geçen gün taviz verildiğini söyledi.

“Kamu malları yağmalanıyor"

Kızıklı, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından Atatürk’ün kurduğu milli devletin program ve strateji terk edilerek ülkemiz adım adım batılı emperyalistlerin denetimine sokuldu. Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntıların temel nedeni, batıya bağımlılıktır. Bu bağımlılık çerçevesinde kamu malları, yoksulluk ve hortumculukla yağmalanıyor. Kamu yönetimi temel kanunu ile devletin üniter yapısı bozularak, federatif yapıya zemin hazırlanıyor. Kamu personel rejimi değişikliği ile devlet memurunun güvencesi kaldırılıyor. Türk milleti demokrasi adı altında din, mezhep ve etnik kökenlerine göre bölünerek toplumsal birlik ve dayanışma duyguları zayıflatılıyor” dedi.

Borçla yaşama anlayışına son verilmeli

“Kurtuluş Savaşı öncesinde olduğu gibi vatan ve millet tehlike altındadır” diyen Kızıklı, sözlerine şöyle devam etti: “Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk’ün başında bulunduğu Kuvayi Milliye’nin Misakı Milli programlarını ve Müdafai Hukuk anlayışını örnek alarak milletin bağımsızlığını ve birliğini güvenceye almak için yeniden ayağa kalkmasını istiyoruz. Bu nedenle ABD ve AB ile ilişkiler gözden geçirilerek her alanda tam bağımsızlık ilkesi yeniden hayata geçirilmelidir. Türkiye komşularıyla iyi ilişkilerini geliştirmeli ve bağımsız bir dış politika izlemelidir. IMF ve Dünya Bankası’nın ayartmalarına ve borçla yaşama anlayışına son verilmelidir. Ulusal ekonomi güçlendirilmeli, toplam milli gelir artırılmalı, refah geniş halk kitlelerine yayılmalıdır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *