ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Atatürk’ü sevgi koruyordu

Atatürk’ü sevgi koruyordu
YAYINLAMA: 18 Şubat 2022 / 14.07
GÜNCELLEME: 18 Şubat 2022 / 14.07
Hasan Süzer’in daveti üzerine Gaziantep’e gelen Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, öğrencilere büyük Atayı anlattı. Ülkü Adatepe, Atatürk’ün yüzünü görmenin önemli olduğunu, onu yaşatacak olan şeyin fikirleri olduğunu belirtirken, “Atatürk’ün etrafında bir sevgi duvarı vardı. Şimdiki gibi 100 adam tarafından korunuyordu” diye konuştu.

Hasan Süzer’in davetlisi olarak şehrimize gelen Atatürk’ün manevi kızı Ülkü, dün Ali Süzer ilköğretim okulunda Cennet Süzer ilköğretim okulu öğrencilerine ve Hasan Süzer Lisesi öğrencilerine Atatürk’ü anlattı. Atatürk’le ilgili anılarını anlatan Ülkü, “Atatürk’ün yüzünü görmek mühim değil. Onu yaşatacak olan onun fikirleri. Onu yaşatacak olan sizsiniz. O size inandı ben de size inanıyorum. Onun yolundan gidin, bana laf söyletmeyin. Onu bir ders olarak öğrenmeyi. Onu yaşayın” dedi.

Bu cumhuriyet kalmayacak

Vali Bilgin’i ziyaretinde Atatürk’ün nüfus kayıt örneğini görünce çok heyecanlandığını belirten Ülkü Adatepe, “Atatürk’ün koruma ihtiyacı yoktu. Atatürk’ü sevgi duvarı koruyordu. Şimdiki gibi 100 kişi tarafından korunuyordu. Atatürk, halkıyla bir arada olmak için sık sık Florya köşküne giderdi. Ben Atatürk’ün kızı olmaktan gurur duyuyorum, iftihar ediyorum. Atatürk, cumhuriyeti çok sağlam temeller üzerine koydu, bu cumhuriyeti kalmayacak” dedi. Ülkü Adatepe, bugün de Kaşıbeyaz ve İlköğretim okullarında öğrencilerle bir araya geldi.

Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Vali Lütfullah Bilgin’i ziyaret etti. İlk defa Gaziantep’e gelen Ülkü Adatepe, “Beş yılını Atatürk ile birlikte geçirdiğini açıkladı. Adatepe, dün sabah Vali Bilgin’i ziyaret sırasında kendisinin yazdığı Atatürk’le çocukluğum adlı kitabını Vali Bilgin’e hediye etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *