ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Atatürk'ün kurduğu mecliste Atatürk’ten rahatsız olanlar var

Atatürk'ün kurduğu mecliste Atatürk’ten rahatsız olanlar var
YAYINLAMA: 14 Eylül 2023 / 15.04
GÜNCELLEME: 14 Eylül 2023 / 15.10
Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Hüseyin Esendemir, her ulusun kendine özgü ulusal günlerinin bulunduğunu, 23 Nisan’ın da Türk ulusunun en önemli günlerinden biri olduğunu söyledi.

Ulusal egemenlik kimseye ihanet hakkı vermez

23 Nisan’daki ruha ve heyecana en az o günlerdeki kadar ihtiyacımız olduğunu vurgulayan Esendemir, “23 Nisan 1920, Mustafa Kemal’in önderliğinde emperyalizme ve ihanet cephesine karşı mücadelenin tarihidir. 23 Nisan’da kurulan TBMM Atatürk’ün deyimiyle ‘Asya'nın ezilen ulusların emperyalizme karşı mücadelesinin’ karargahıdır. Her ne kadar 23 Nisan’ı ulusal egemenliğimizin tartışıldığı bir duruma düşürüldüğü şu günlerde kutluyor olsak da bilinmelidir ki, insanlık tarihinde ihanetin, ihanet cephesinin kalıcılığı yoktur. Kalıcı olan insanlığın gelişmesine katkıdır. Kalıcı olan ezilen milletlerin ezilenlere karşı kazandığı zaferlerdir” dedi.

23 Nisan sonsuza kadar kutlanacak

“Bunun içindir ki kalıcı olan 23 nisanlardır” diyen Esendemir, “1920’nin TBMM’si ile bugünün TBMM’sini aynı görmek elbette mümkün değildir. Mustafa Kemal’in kurduğu meclisin içinde bugün Mustafa Kemal’in resminden rahatsız olanlar vardır. Her fırsatta Atatürk ilke ve devrimlerini ortadan kaldırmaya yönelik eylemler yaşanıyor. Ama unutulmamalıdır ki Mustafa Kemal’in kurduğu meclisin yasası ulusal bağımsızlık ve ulusal egemenliktir. Bu yasada ihanet yoktur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik tanır. Hainlere ise Kurtuluş Savaşı konusunda tanınan sonu tanır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *