ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Avrupa’da refahtan sokakta yaşayanlar var

Avrupa’da refahtan sokakta yaşayanlar var
YAYINLAMA: 26 Nisan 2023 / 15.58
GÜNCELLEME: 26 Nisan 2023 / 15.58
Avrupa Gençlik Komisyonu temsilciliği tarafından sokak çocukları projesini geliştirmek için İngiltere’ye davet edilen Mehmet Pakhuylu ile beraberindeki heyet döndü.

Sokak çocukları Projesi ile ilgili İngiltere’ye davet edilen Büyükşehir belediyesi sağlık Sosyal hizmet daire başkanı ve bizim çocuklarımız vakfı genel Sekreteri Mehmet Pakhuylu, Hacettepe Üniversitesi proje danışmanı ve vali yardımcısı yurda döndü.

Londra’ya giden ekip, Avrupa Gençlik Komisyonu temsilciliği tarafından karşılandı ve Londra’ya 45 km uzakta Wokingham şehrinde dört gün kaldıklarını açıklayan Pakhuylu görüşmelerin olumlu geçtiğini açıkladı.

Avrupa’da da sokakta yaşayanlar var

Pakhuylu, “Avrupa Gençlik Komisyonu‘nun davet ettiği Ürdün, İsveç, İngiltere ülkelerinden gelen heyetlerle tanıştık. Sokak çocukları ve sokakta yaşayanlarla ilgili her ülke kendi çalışması hakkında bilgi verdi, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Ancak bizimle diğer Avrupa ülkeleri arasında çok önemli farkı olduğunu gördük. Biz de yoksunluk nedeniyle Sokak çocukları oluşurken onlarda da tam tersi refahtan kaynaklı bir sokakta yaşam var. Bu ülkelerde refah düzeyi yüksek olduğu için çocuklar uyuşturucuya kapılıyor. Dolayısıyla uyuşturucu alanlar sokaklarda kalıyor. Bunlar belli bir merkezde toplanmış, orada rehabilite edilmeye çalışılıyor. Gönüllü psikologlar görev yapıyor. Masraflar, toplumun yaptığı bağışlarla karşılanıyor. Yani bizden çok daha büyük mekanlara, imkanlara sahipler. Örneğin Ürdün yalnız bu iş için belli yerler tahsis etmiş ve doktor görevlendirmiş. İngiltere’de ofisler var. İsveç aynı şekilde. Yani sokak çocuklarına yönelik proje Avrupa ülkelerinde çok daha sağlıklı ve imkanları geniş ölçüde uygulanıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *