ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ayakkabı tamircisi de krizde

Ayakkabı tamircisi de krizde
YAYINLAMA: 13 Temmuz 2023 / 20.38
GÜNCELLEME: 13 Temmuz 2023 / 20.38
Piyasa durgun olduğu zaman işlerinin iyi olduğu zannedilen ayakkabı tamircileri durgunluktan kendilerinin de etkilendiğini söyledi.

Ayakkabı tamircisi Eyup Aytekin, “İşler çok kötü piyasada para olmaması nedeniyle herkesin işi birbirine bağlı. Zincirleme olarak ekonomik kriz herkes kadar bizi de olumsuz etkiliyor. İnsanlar cebindeki bir milyona ekmek mi alsın yoksa gidip ayakkabısını mı boyatsın? Vatandaş bu ikilem içinde kaldığı için tabii ki boğazını doyurmayı tercih ediyor. Yanımda 6 ay öncesine kadar 6 kişi çalışırken şu anda bu sayı ikiye kadar düştü. Bu yüzden de her gün cepten yiyoruz” dedi.

Dükkanı kapatmayı düşünüyorum

Aytekin, 2-3 aydır ev ve dükkan kirasını ödeyemediğini söylerken ”Lokantaya, çaycıya borcum var, Fakat veremiyorum. Akşam olduğunda işçilerin yevmiyesini verip cebimde bir ekmek parası kaldığı zaman kendimi mutlu hissediyorum. Giderlerin bu kadar fazla olması nedeniyle bazen dükkanı kapatmayı bile düşünüyorum. Fakat ayakkabıcılık aile mesleği olduğu için vazgeçiyorum. Vergimi bile ödeyemeyecek durumdayım. Ancak yarısını ödeyip diğer yarısını faize bırakmak zorunda kalıyorum” diye açıklamada bulundu.

Tamir parasıyla ayakkabı alıyorlar

Çin mallarından yakınan Aytekin, “Çin mallarının ayakkabı sektörüne girmesiyle vatandaş ayakkabının tabanını değiştirmek yerine aynı parayla ayakkabı almayı tercih ediyor. Zaten zorda olan ayakkabıcılık sektörü de can çekişir duruma getiriliyor. Bu konuda devlet bir önlem almazsa yüzlerce esnaf kepenk kapatmak zorunda kalacak. Üreten değil tüketen bir toplum haline geleceğiz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *