ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ayakkabıcıların hedefi daha fazla ihracat

Ayakkabıcıların hedefi daha fazla ihracat
YAYINLAMA: 26 Nisan 2023 / 15.54
GÜNCELLEME: 26 Nisan 2023 / 15.54
Ayakkabı sektöründe son yıllarda kayda değer mesafeler alan Gaziantep’in, tekstildeki başarısını ayakkabı sektöründe de yakalayabileceği belirtilirken, Ayakkabıcılar Odası başkanı Bülent Aksin, hedeflerinin markalaşmak, kaliteli üretim ve daha fazla ihracat yapabilmek olduğunu söyledi.

Aksin, Şubat 2001 krizinden en çok etkilenen ayakkabı sektörünün, 2003 yılında toparlandığını, 2004 yılının daha iyi geçeceği konusunda ise umutlu olduklarını belirtti.

Tekstildeki başarı ayakkabı sektöründe de yakalanabilir

Gaziantep’in, 400 imalatçı firma, günlük 50.000 çift ayakkabı üretim kapasitesi ile önemli bir merkez olduğuna dikkati çeken Aksin, “Sanayi ve ticarette önemli bir merkez olan Gaziantep, tekstil ve gıda sektöründe ihracata yönelik üretimi ile çok önemli bir yere sahip. Tekstil ve gıda sektöründeki başarı, ayakkabı sektöründe de yakalanabilir. Yıllardan beri sektörde, markalaşmak, kaliteli ve daha fazla üretim için çalışmalar yapıyoruz. Ancak, bu çalışmalarımız, 2001 ekonomik krizi ile büyük bir darbeydi. Ama, 2003 yılında sektörde toparlanma oldu. Öncelikle, 400 imalatçı firmalar, markalarını tescil edilip, kaliteli üretime yöneldi. Kaliteli üretim yapan firmalarımız, gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında ürünlerini gönderiyor. Özellikle, dış ülkelerde yeni pazarlar bulmak istiyoruz. Yeni pazarlar bulabilmiş olsak, dünyada ayakkabı üretiminde en önemli merkez konumunda olan İtalya’da dahil olmak üzere bir çok ülkeye ayakkabı ihracatı yapabiliriz” diye konuştu.

Öncelikleri belirleyelim

Ayakkabı üretimi yapan firmaların, 2004 yılında markalaşma konusunda çok dikkatli olmaları gerektiğini kaydeden Aksin, “Öncelikle belirteyim ki firmalar, markalarını kendileri yaratır. 100 firmanın markalarını tescil ettirmesi bu konuda önemli bir gelişme. 2004 yılında bu sayının daha da artması için çalışacağız. Ama, sadece firmaların markalarını tescil etmesi yeterli değil. İhracata yönelik üretim yapmak isteyen firmaların, tescil ettirdiği markalarına sahip çıkmaları gerekir” şekilde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *