ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bakan, işsizlik ve açlık çığlıklarına kulak tıkadı

Bakan, işsizlik ve açlık çığlıklarına kulak tıkadı
YAYINLAMA: 20 Temmuz 2023 / 20.32
GÜNCELLEME: 20 Temmuz 2023 / 20.33
Sorunlarını doğru adreslere anlatmak yerine sürekli söylenen, yakınan ve oturduğu yerden şikayetçi olan esnaf, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu’yu, kapıda karşılayıp şeker ve çikolata ile ağırladı. Aksu, AKP’ye İltifat edilmesinden el sıkışmaktan büyük keyif alıp gülücükler yağdırırken, “Açım” diyen bir vatandaşı polisler jet hızıyla Aksu’nun çevresinden uzaklaştırdı.

Aksu esnafa, esnaf da Aksu’ya gülücük dağıttı

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Atatürk Bulvarı, Karagöz, Eskisaray Caddesi, Arasa, Gaziler ve Mütercim Asım Caddesindeki Esnafı ziyaret etti. Aksu’nun esnaf ziyaretine AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Asım Güzelbey, AKP Şahinbey Belediye Başkan adayı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkan adayı Metin Özkarslı ve Çok sayıda partili katıldı. Aksu ve beraberindekiler, esnafla el sıkıştı.

“Açım, işsizim” deyince çevreden uzaklaştırıldı

Atatürk Bulvarından Eskisaray Caddesine kadar bir tek muhalif çıkıp, sorunlarını ve beklentilerini dile getirmezken, Eskisaray caddesinde el arabasıyla yük taşıyan 24 yaşındaki İbrahim Halil Özdemir, “İşsizim, açım sayın bakanım” diye sesini duyurmaya çalıştı. Aksu, Özdemir’i görmezden gelirken çevredeki polisler, onu zorla ara sokağa sürükledi. Bu davranış üzerine daha çok canı yanan Özdemir, “24 yaşında 6 aylık bebeği olan bir insanım ve hayatım boyunca çalıştım. Ancak bugün için ev kiramı ödeyemiyorum ve iş bulamıyorum. Çok zor durumda olduğumu bilen çevre esnafı, bana 2-3 milyon karşılığı el ayak işleri yaptırıyor. Ancak buna bile razı oldum. Çünkü bu 2-3 milyon olmazsa 6 aylık bebeğim aç ve açıkta kalacak. Ben günde 2-3 milyon liraya bile gün boyu razı olup çalışırken, işsiz ve aç olduğunu haykırınca tartaklanıyorum” dedi.

Çalışan para kazanamıyor çalışmayan zaten perişan

Özdemir’in serzenişlerine çevre esnaftan destek geldi. Bir anda etraf kalabalıklaşınca 3 çocuk babası Mehmet Yıldız,              “Hani Esnafın sorunlarını dinlemeye gelmişlerdi? O zaman neden dinlemeyip vatandaşı uzaklaştırıp kendileri yoluna devam etti. İşte tablo çalışan para kazanamıyor, çalışmayan zaten perişan” dedi.

Olup bitenleri izleyip ilk başta tepkisiz kalan Hacı Yılmaz’da AKP hükümetinin piyasayı tamamen durgunlaştırdığını, ekonomik anlamda kıpırdamaz bir hale getirdiğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *