ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bakanın ağzından gerçekler: Gaziantep eğitimde 52. sağlıkta 106. sırada

Bakanın ağzından gerçekler: Gaziantep eğitimde 52. sağlıkta 106. sırada
YAYINLAMA: 05 Ocak 2022 / 13.58
GÜNCELLEME: 05 Ocak 2022 / 13.58
Çevre Bakanı Kürşat Tüzmen, sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini, bu yönde gereken çalışmaların yapılacağını belirterek, “Gaziantep, eğitim de 52. sırada, sağlıkta 106. sırada.

yerler Gaziantep’e yakışmıyor. Sanayi ve ticaretteki başarı bu alanlarda da sağlanmalı. Bunun gayreti gösterilmeli. Sonuç hoş değil” dedi.

Eğitim ve sağlıktaki sıralama

Gaziantep’e hiç yakışmıyor

Günde 200 hastaya bakabilecek 60. Yıl Sağlık Ocağı hizmete girdi. Sağlık ocağında altı doktor, altı hemşire ve sağlık memuru görev yapacak. Yeşilevler Mahallesi, 45 Nolu Sokak’ta arsası Şahinbey belediyesi tarafından tahsis edilen 60. Yıl Sağlık Ocağı hafta sonu açıldı. Sağlık ocağının açılışına Çevre Bakanı Kürşat Tüzmen, Vali Lütfullah Bilgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ve il sağlık müdürü Ziya Yıldırım ile sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Ankara’nın desteği şart

Vali Bilgin de Gaziantep’in sanayi ve ticarette liderliğini sağlıkta da göstermesi gerektiğini, bunun için Ankara’nın desteğinin şart olduğunu belirtti. Sağlık Müdürü Yıldırım ise, 60. Yıl Sağlık Ocağının örnek bir sağlık ocağı olarak yapıldığını, sağlık ocağında 12 doktor görev alması gerekirken, ancak altı doktor, altı hemşire verebildiklerini söylerken, “En çok ebe ve hemşire ihtiyacımız var. Yeni açtığımız sağlık ocağına da 12 yerine altı doktor verebildik. İki polikliniğe sahip sağlık ocağında, günde 200 hastaya bakılacak” dedi.

Öte yandan, 1243 metre² arsaya 675 metre² kapalı alan olarak yapılan sağlık ocağı binasına 168 milyar TL harcandı. Toplam üç katlı sağlık ocağının birinci katı iki daireli lojman olarak kullanılacak. Şahinbey belediyesi tarafından Karataş’a sağlık ocağı yapılması için arsa temin edildiği öğrenildi.

Çevre Bakanı Tüzmen, akşam da ziyaretlerde bulunarak başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile sohbet etti. Dernek yetkilileri Tüzmen’e faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *