ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Balık sezonu haftaya açılıyor

Balık sezonu haftaya açılıyor
YAYINLAMA: 20 Mart 2024 / 14.38
GÜNCELLEME: 20 Mart 2024 / 14.38

Balık sezonunun haftaya açılacağını bu nedenle son hazırlıkları tamamladıklarını belirten balık pazarı esnafı, balık fiyatlarında artış olmadığını, sezonu geçen yılki fiyattan açacaklarını söyledi.

Balıkçılar Gaziantep’in deniz kenti olmamasına rağmen balığa olan ilginin fazla olduğunu, ancak balık pazarının yanlış bir yerde olmasının satışları azalttığını açıkladı.

Balık fiyatları değişmedi

Sezonun başından itibaren hamsi, kırlangıç, mercan, karides, kalamar, levrek, palamut, lüfer, uskumru ve mezgit başta olmak üzere tercih edilen tüm balıkların bulundurulacağı belirten Hayri Güzel, “Sezon başlamamasına rağmen vatandaş balığa büyük ilgi gösteriyor. Balık pazarı kentin kuytu bir köşesinde olduğu için vatandaş gelemiyor. Balık pazarı kentin en işlek ve insanların yoğun olduğu bir mekanda bulunsa daha çok balık tüketilir. Ayrıca kentin en çok balık tüketen bölgesi batı yakasındadır. Batı yakasından balık pazarına hiç otobüs hattı olmadığı için vatandaş gelemiyor. Birçok kimse balık pazarının nerede bile olduğunu bilmiyor. Kente yakışır bir balık pazar yeri tahsis edilmeli” dedi.

Güzel, şu anda satışa sunulan balıkların fiyatını ise şöyle açıkladı: “istavrit 5 milyon, kefal 10 milyon, turna 10 milyon, gümüş 7 milyon, barbun 10 milyon ile 17 milyon”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *