ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Balık tutmayı öğretiyoruz”

“Balık tutmayı öğretiyoruz”
YAYINLAMA: 06 Şubat 2024 / 19.01
GÜNCELLEME: 06 Şubat 2024 / 19.01

Dar gelirli insanların yardımlarla ve birilerine bağımlı olarak hayatını sürdürmesini içine sindiremediğini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, “Biz insanlara yardım etmek yerine onları yardıma muhtaç olmaktan kurtarmak istiyoruz. Bir anlamda balık vermeyi değil, balık tutmayı öğretmeyi tercih ediyoruz. Bu nedenle onların meslek edinme ve ayakları üzerinde durması için çeşitli kurslar açıyoruz” dedi.

Kimseye bağımlı olmadan kendi ayakları üzerinde durmalılar

Şehitkamil Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi ve Sayacılar Odası tarafından yürütülen meslek edindirme kurslarının açılışı törenle yapıldı. Çok sayıda davetlinin de katıldığı kurs açılışında konuşan Özkarslı, “Şehitkamil Belediyesi olarak yapmış olduğumuz hizmetlerde, toplumun tüm kesimine hitap etmeyi ve kucaklamayı kendimize amaç kılmıştık. Bugün hep beraber açılışını yaptığımız kursumuzda da bedensel engelli vatandaşlarımıza yönelik hayırlı bir hizmetin startını veriyoruz. Belediyemizin, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Sayacılar Odası ile müşterek organize ettiği meslek edindirme kurslarımız balık tutmayı öğreten bir anlayışla projelendirilmiştir” diye konuştu.

Sosyal barışı sağlamak için işsizliği önlemek gerekir

Kursun ilk etapta 50 kişinin meslek öğrenmesini sağlayacağını ve amaçlarının toplumun her kesimini kucaklamak ve sosyal barışa katkı sunmak olduğunu belirten Özkarslı, “Kurs merkezimiz standartlara uygun bir şekilde titiz ve eksiksiz dizayn edilmiştir. Kursiyerlerimiz, çanta, saraciye, ayakkabı tamiratı ve sayacılık olmak üzere 4 branşta meslek öğrenmektedir. Kurs merkezimizin 50 kişilik kapasitesi bulunmakta olup şu an 30 bedensel engelli kardeşimiz 4 usta öğreticimiz nezaretinde aktif olarak çalışarak meslek öğreniyor. Kursiyerler servis aracı ile evlerinden alınarak kurs bitiminde evlerine bırakılıyor. Yani tüm detayları düşündük. Her hizmetimizde olduğu gibi bu kursumuzu da müşterek akıl terazisinden geçirerek uygulamaya başladık” şeklinde açıklama yaptı.

Kurs süresince kursiyerlerin sigortaları yatırılacak

Kesintisiz 3 ay sürecek olan kursta kursiyerlerin SSK primlerinin de yatırılacağını, kurs bitiminde ise işlerinin hazır olacağını açıklayan Özkarslı, “3 ay sürecek olan kurslarımızda eğitim gören kursiyerlerimizin iş güvencesi de sağlanmış olup, 3 ay sigortaları da yatırılacaktır. Ayrıca kursu bitirdikten sonra da çalıştıkları iş yerinde kontrol altında olacaklar. Bir yılda 150-200 kişinin meslek sahibi olabileceğine dikkat çeken Özkarslı, “Amacımız ilimizdeki tüm bedensel engelli kardeşlerimizi iş sahibi yaparak onlara balık tutmayı öğretmektir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *