ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Başarısızlığın önlenmesi için iyi bir araştırma yapılmalı

Başarısızlığın önlenmesi için iyi bir araştırma yapılmalı
YAYINLAMA: 19 Nisan 2022 / 13.41
GÜNCELLEME: 19 Nisan 2022 / 13.41
Girişimciler bilgilendirildi

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi, Gaziantep Ticaret Odası faaliyet salonda işini yeni kurmuş ya da yeni iş kurmayı düşünenleri ağırladı. Gaziantep Ticaret Odası uzmanlarının hazır bulunduğu organizasyonda, iş kurmak ve iş yerini yeni kurmuş küçük işletme sahipleri, daha başarılı bir süreç için uzmanlarca birebir bilgilendirildi.

Manevi açıdan da çöküntü yaşıyorlar

İş kurmayı düşünenleri sağlıklı bilgi ile donatmak, onların ön araştırmalarında girişimcilere faydalı olmak için çalışma başlatıldığını belirten Gaziantep Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi finansman danışmanı Yunus Emre Kantarcı, “İş kurmayı düşünen girişimciler, çoğu zaman pazar, sermaye, insan faktörü konularında yeterli çalışma ve araştırma yapmadan iş hayatına atılıyor. Yeteri kadar araştırma yapmadan kurulan işler ve işyerleri bir süre sonra rekabet, yetersiz sermaye, hesaplanmayan başka sorunlardan dolayı kapanıyor. Girişimci kar amacıyla kurduğu bir işten belki de eksi bakiye ile çıkıyor. Bunun sonucu olarak da yalnızca maddi açıdan değil manevi açıdan da bir çöküntü yaşıyor” diye konuştu.

Araştırma yapılmadan iş yeri açılmamalı

Küçük işletmeci ve girişimcilerin sorun yaşamaması ya da yaşanan sorunların asgariye indirilmesi için onlara ön araştırma konusunda azami gayret gösterildiğinin altını çizen Kantarcı, “Kurulacak işyerlerinin devamlılığının sağlanması için henüz bu işe sahip olunmadan araştırmalar yapılmalı. Bu nedenle başarısızlığın önlenmesi için gerekli adımların çok iyi bilinmesi gerekiyor. Bu gereklilik konusunda girişimcilere destek olup onlarla birlikte ortak araştırmalar yapacağız. Bu nedenle Eylül ayı içinde dört günlük bir çalışma daha sürdürecek. O çalışmanın hikaye ya burası. Burada karşılaştığımız girişimcileri, Eylül ayı içinde gerçekleşecek dört günlük çalışmaya davet ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Kadın girişimciler girişimde bulunsun

Kantarcı, erkek girişimcilerin yanı sıra kadın girişimcilerin de bu tür çalışmalara katılması için azami gayret gösterildiğini belirtirken, “Şu anda erkek girişimcilerin yanı sıra kadın girişimciler de fikir almaya geliyor. Ancak biz istiyoruz ki kadın girişimciler daha fazla ilgi göstersin. Çünkü onlar belki girişimcilik konusunda daha çekingendirler ya da bilgiye ulaşma konusunda daha çok zorlanıyor olabilirler” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *