ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Başbakan yardımcısı Şener: Talep var ama bağış alamayacağız

Başbakan yardımcısı Şener: Talep var ama bağış alamayacağız
YAYINLAMA: 17 Aralık 2021 / 15.01
GÜNCELLEME: 17 Aralık 2021 / 15.01
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, talep olmasına rağmen vatandaşlardan bağış alma, bu yönde bir kampanya başlatma niyetinde olmadıklarını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulu, Başkan Vekili İsmail Alptekin başkanlığında saat 3:00’te toplandı. Alptekin, üç milletvekiline gündem dışı söz verdi. AK PARTİ Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Yılmaz konuşmasında, halkın Türkiye’nin kurtulması için katkıda bulunmaya hazır olduğunu, kendisine de bir maaşını bağışlamak istediğini söyledi.

Yılmaz Can’ın konuşmasını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Şener, Türkiye’de ekonominin her zaman en yoğun gündem maddesi olduğunu belirterek, aşırı borç yükünün en ciddi sıkıntı oluşturduğunu vurguladı. 3 Kasım seçimlerinden önce ekonominin içinde bulunduğu durumu tahmin ettiklerini, iktidar olunca ekonomi politikalarını borç stokunun azaltılması ve ekonominin büyümesi temelinde oluşturduklarını anlatan Şener, “Hazırlıklı, kararlı, ne yaptığını iyi bilen bir iktidar olarak göreve sorumluluklarımızın farkındayız” dedi.

Türkiye’nin yanı başında bir savaşın sürdüğünü, hükümet olarak en yoğun mesailerini bu yönde nasıl tavır almasına ayırdıklarını kaydeden Şener, “Türkiye’nin şu anda Irak konusunda ortaya koyduğu politik tavır, uluslararası alanda en uygun ve kendisine yakışan en uygun tavır olduğunu görülüyor. Dünya, Türkiye’nin izlediği politikaya saygı duyuyor. Avrupa birliği, orta doğu ülkeleri ve üçüncü dünya ülkeleri izlediğimiz politikadan memnunduk” diye konuştu. Türkiye’nin izlediği politikanın doğru olduğunu ifade eden Şener, ülke toprakları üzerinde savaş araçları ve yabancı askerlerin geçmemesinin önemine dikkati çekti.

Piyasalarda olumlu bekleyiş hakim

Savaşın en sıcak günlerinin yaşadığı bu bir ortamda Türk vatandaşlarının güven içinde olduğunu ve günlük hayatlarını normal olarak sürdürdüklerini anlatan Şener,  borsanın yükseldiğini, doların düştüğünü ve piyasalarda olumlu bir bekleyişin hakim olduğunu, ayrıca özelleştirmeye de yoğun ilgi olduğunu söyledi. Şener, yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla Devlet Bakanı Ali Babacan başkanlığında bir çalışmanın sürdürüldüğünü, ayrıca verginin tabana yaygınlaştırılması amacıyla gerekli mekanizmaların oluşturacağını ifade etti. Vatandaşlardan gelen yardım taleplerinin her türlü takdirin üzerinde olduğunu işaret eden Şener, hükümet olarak izlenecek politikaları belirlediklerini ve tüm iktisat ara seni kullanarak ülke kaynaklarını ortaya çıkarma amacı taşıdıklarını bildirdi. Şener, “Talepleri olmasına rağmen hükümet olarak vatandaşlardan bağış alma, bu yönde bir kampanya başlatma niyetinde değiliz “dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *