ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Başbakandan adaylara torpil

Başbakandan adaylara torpil
YAYINLAMA: 12 Temmuz 2023 / 12.47
GÜNCELLEME: 12 Temmuz 2023 / 12.48
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimden hemen 3 gün önce, 24 martta Gaziantep’e gelerek belediye başkan adayları için oy isteyecek. AKP aliler başbakanın Gaziantep’e gelmesini önemli bir jest olarak değerlendirirken, Melih Gökçek’ten de Şehitkamil’de Dikmen Projesi’ni uygulamak için söz alındığını açıkladı.

AKP genel merkezinden yeni dönen AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Asım Güzelbey, Başbakan Erdoğan’ın yerel seçimleri çok önemsediğini, ancak amaçlarının kalkın gönlünü kazanmak ve halktan kopuk bir belediye yaratmamak olduğunu söyledi.

Mahalli idareler yasası geniş yetkiler getirecek

Mahalli İdareler Yasası’nın yakında TBMM’de kabul edilip çıkacağını belirten Güzelbey, “Çıkacak yasayla mahalli idarelerin yetkileri genişleyecek. Artık bir ebe, hemşirenin tayini Ankara’dan yapılmayacak. Kentimizin bütün sorunlarını biz, yani bu kentte yaşayanlar çözecek. Bu yasa ülkemiz için bir devrim niteliği taşıyor.” dedi.

İlk iş olarak yakınlarının mal varlığını açıklayacak

29 Mart sabahı iş başına geldikleri taktirde ilk işinin birinci ve ikinci derece yakın akrabalarının mal varlığını açıklamak olacağını ifade eden Güzelbey, hiç kimsenin adamı olmayacaklarını, herkese karşı eşit mesafede kalacaklarını, hiçbir ayrım yakmadan herkese eşit hizmet götürüp, herkesin başkanı olacaklarını söyledi.

Güzelbey, hırslı olmadığını söyledi

Sorunları kolay çözebilmek için sürekli sorunların içinde kalmak gerektiğini vurgulayan Güzelbey, “Makam, mevki ve koltuk için siyaset yapmıyoruz. Öyle bir hırsımız olmadığını defalarca söylemiştik. Amacımız milletin gönlünü fethetmektir. Başbakanımız bize, milletin gönlünü fethedin, diyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *