ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Basın, hitap ettiği toplumun aynasıdır

Basın, hitap ettiği toplumun aynasıdır
YAYINLAMA: 07 Ocak 2024 / 19.23
GÜNCELLEME: 07 Ocak 2024 / 19.40

Vali Lütfullah Bilgin, basında sansürün kaldırılışının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı

Bilgin mesajında, 24 Temmuz 1908 tarihinde basın üzerindeki sansürün kaldırılmasıyla Türk toplumunun gelişmesinde, çağdaşlaşmasında ve ilerlemesinde önemli mesafeler alındığını belirtti.

Çağdaş demokrasilerde basının toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynayan vazgeçilmez, temel unsurlardan biri olduğunu, hitap ettiği toplumun ve rejimin aynası olduğunu ifade eden Bilgin açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Basın hitap ettiği toplumun ve rejimin aynası, toplumu oluşturan fertlerin doğru haber alma ve doğru bilgilenme hakkının teminatıdır. Kamuoyunun duygularını ve düşüncelerini objektif olarak yansıtmak suretiyle demokrasinin işlerlik kazanarak gelişmesine ve rejimin korunmasına katkıda bulunur. Bu nedenle basının özgür olması çok önemlidir.”

Bilgin, Türkiye’nin çağdaşlaşma sürecinde önemli bir görev üstlenen Türk basınının ve mensuplarının güç şartlar altında çeşitli imkansızlıklara rağmen büyük bir özveriyle yerine getirdikleri kamu hizmetinin toplum tarafından her zaman takdirle karşılandığını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *