ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bayramda partiler dolup taştı en kalabalık parti AKP ve CHP oldu

Bayramda partiler dolup taştı en kalabalık parti AKP ve CHP oldu
YAYINLAMA: 30 Mart 2023 / 17.37
GÜNCELLEME: 30 Mart 2023 / 17.37
Yaklaşan yerel seçimler öncesi Ramazan Bayramında partilerin bazıları dolup taşarken, bazılarında eski kalabalık yoktu. AKP ve CHP’li milletvekilleri bayramı Gaziantep’te geçirdi. Bayramlaşma sırasında AKP ile CHP’deki kalabalık aynı olurken, ANAP’ta yeni yönetimlerin iş başına gelmesiyle birlikte partideki hareketlilik dikkat çekti. DYP, SP, MHP ve DSP sakindi.

AKP’nin kalabalığı azaldı

AKP, Ramazan Bayramı kutlamalarını Zümrüt Düğün Salonunda kabul etti. Bayramlaşmaya, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Milletvekili Fatma Şahin, Nurettin Akbaş, Ömer Abuşoğlu, Ahmet Uzer, Mehmet Sarı, İl Başkanı Ökkeş Eruslu, ilçe başkanları ve partililer katıldı. AKP’nin daha önce yine aynı salonda yaptığı bayramlaşma törenindeki kalabalıkta bu sefer azalma görüldü.

CHP kalabalığını korudu

CHP, Ramazan Bayramını yeni binasında kutladı. İl başkanlığındaki toplantı salonu ile binanın koridoru, merdivenler ve binanın dışı partililerle dolup taştı. Büyük hareketliliğin yaşandığı CHP’deki bayramlaşmaya İl Başkanı Duran Ergetir, Milletvekili Abdulkadir Ateş, Mustafa Yılmaz, Ahmet Yılmazkaya, Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, Şahinbey İlçe Başkanı Erdinç Tütüncüler, Şehitkamil İlçe Başkanı Neşet Uçar, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan aday adayları ile çok sayıda partili katıldı. CHP’deki bayramlaşma saat 15:00’e kadar sürdü. CHP’liler daha sonra ilçelerde bayramlaşmaya devam etti.

ANAP’ta bayram hareketli geçti

ANAP muhalefete düştüğünden bu yana ilk kez hareketli bir bayram geçirdi. ANAP’ta uzun süreli bir bayramlaşma oldu. Bayramlaşmaya İl Başkanı İhsan Yılmaz, Şahinbey İlçe Başkanı Mesut Kara, Şehitkamil İlçe Başkanı Zekeriya Tekgöz ile yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. Başta DSP olmak üzere diğer bir çok partiden daha fazla kalabalık olan ANAP’ta bayramlaşma saat 14:00’e kadar sürdü.

MHP ve DYP’de eski kalabalık yoktu

MHP iktidar partisi olduğunda daha geniş salonlarda bayramı kutlarken, muhalefete düştüğünden bu yana daha küçük mekanlarda kutlama yapıyor, toplantı düzenliyor. Bayramlaşmaya İl Başkanı Nafi Çağlar ile eski milletvekilleri Mehmet Ay, Ali Özdemir, Yeşildere Belediye Başkanı Mehmet Aktaş ile kadın kolu başkanı Hatice Kanbağlı, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı. DYP’deki bayramlaşmaya İl Başkanı Sermet Atay ile yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *