ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Beceriksizlik değil bürokrasi!

Beceriksizlik değil bürokrasi!
YAYINLAMA: 03 Mart 2024 / 16.57
GÜNCELLEME: 03 Mart 2024 / 16.57

Su kesintisinin günah keçisi bulundu

GASKİ Genel Müdürü Fahrettin Ulusoy, Kartalkaya Barajı’ndaki su seviyesinin korunması ve şehrin susuz kalmaması amacıyla DSİ ile Temmuz ayı içinde bir protokol yaptıklarını, ancak yapılan protokolün Ankara bürokrasisine takıldığını söyledi.

Evrak sürüncemede kalınca Gaziantepli de susuz kaldı

Tüm girişim ve çabalara rağmen geçen hafta sonu Kartalkaya barajında su miktarında ciddi bir azalma olduğunu ve kentin bazı bölgelerinde su sıkıntısı yaşandığını belirten Ulusoy, “Kartalkaya Barajı’ndaki su seviyesi Ankara bürokrasisine takılması sonucu sürüncemede kalan bir konudur. Temmuz ayında DSİ yetkilileriyle toplantı yaptık. O protokole ilişkin esaslar belirlendi. Protokol taslağı hazırlandı. Genel müdürlüğe gönderildi. Genel müdürlükte henüz o taslağı, o metnin onaylanması süreci tamamlanmadı. Konunun sürüncemede kalmasının yegane nedeni budur” dedi.

Öngörülemeyen ölçüde su kesintisi oldu

Kartalkaya Barajı’ndaki su seviyesinin düşmesinin birkaç nedeni olduğunu, ancak Çatalkaya regülatörün devreye girmesi ve Gaziantep’in suyunun kesilmemesi için tüm girişimleri yaptıklarını belirten Ulusoy, “Büyükşehir Belediyesi tabii ki DSİ’nin olurunu vermediği bir konuyu çözemez. Onun ötesinde bir de su sorununun gündeme gelmesi kapasite artışıyla bağlantılı. İlk defa aynı kolektörden bu kapasiteyle su alıyoruz. Öngörülemeyen ölçüde su kesintisi oldu. O da protokolü yapılamadığı için Ankara bürokrasisine takılan bir husustur. Bürokrasinin aşılması için de gayret gösterildi. Ankara DSİ Genel Müdürlüğü ile görüşüldü. Bu konuyla ilgili maalesef DSİ bir teklifte getirmedi, önemde almadı. Bu konuda GASKİ’nin bir suçu yok. Bürokrasinin aşılması konusunda da GASKİ gerekli girişimleri yaptı. DSİ Genel Müdürlüğüne Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey telefon açtı. Bu konunun bir an çözümlenmesi için bizden ricada bulundular. Dediler ki, “Biz bu yıl sulamaya verdiğimiz suyu yarıya indireceğiz. Sizin de su almanızı sağlayacağız. Biraz kapasite düşecek ama bizi 2-3 gün idare edin. Kısa sürede alınan tedbirlerle de şehre düzenli su vermeye başladık” şeklinde açıklama yaptı.

Artık su kesintisi olmayacak

Dünden itibaren Kartalkaya Barajı’ndaki su seviyesiyle ilgili problemin sona erdiğini bundan böyle bir sıkıntı olmayacağını belirten Ulusoy, “Kartalkaya Barajı’ndaki azalma sonunda şehre vermek zorunda olduğumuz saatlik 11 bin 500 küp civarındaki suyu temin edemeyeceğimiz için bazı mahallelerde su kesintisi yaptık. Bu arada DSİ ile yaptığımız görüşmeler sonunda önceki gün normale döndü. Bu sıkıntının ana nedenlerinden biri Kartalkaya Barajı’ndaki su seviyesinin aşırı şekilde düşüktür. Bu düşüşün birkaç nedeni vardı bunlardan biri de yaz boyunca şehrin içme suyu ihtiyacını karşılarken sulamaya ciddi bir oranda su verilmiş. Hafta sonu da yaşadığımız bu problemi görür görmez belediye başkanımız ve biz olaya müdahale ederek pazartesi günü sulama için verilen suyu kestirdik. Yaz döneminde Pazarcık ovasındaki tarım arazilerine aynı kaynaktan su verilmesi nedeniyle Gaziantep’e gelen içme suyu miktarı düştü. Bu nedenle su kesintisi yapmak zorunda kaldık. Ancak şu anda kentimize gelen su miktarı normale döndü ve su kesintisi ortadan kalktı” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *