ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bekir Kılyar hakkında fezleke hazırlanacak

Bekir Kılyar hakkında fezleke hazırlanacak
YAYINLAMA: 06 Ağustos 2021 / 13.29
GÜNCELLEME: 06 Ağustos 2021 / 13.29
Tabip Odası inceleme başlattı

Devlet Hastanesi doktoru Bekir Kılyar’ın, beyin kanaması geçiren hastaya “hayati tehlikesi yoktur” raporu vermesiyle ilgili olarak Tabip Odası inceleme başlattı. Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Özgün, “Konuyla ilgili bir fezleke hazırlayıp gerekli incelemeyi yapacağız” dedi.

Tabip Odası Başkanı Özgün, Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Nur-gül Balcıoğlu’nun annesi Sultan Balcıoğlu’nun, 5 Ekim Cumartesi günü geçirdiği trafik kazası sonucu ilk müdahalenin yapıldığı Devlet Hastanesi acil servis sorumlusu pratisyen hekimi Bekir Kılyar hakkında gazete haberi ve şikayet dilekçesi üzerine inceleme başlattıklarını açıkladı. Dr. Kılyar’ın şuuru kapalı hastaya “uyku hali mevcuttur, hayati tehlikesi yoktur” diye rapor vermesine rağmen polis, “Durumu ağır olduğu ve şuuru yerinde olmadığı için ifadesi alınamadı” şeklinde tutanak hazırlamıştı. Özgün, konuyla ilgili şu an için bir şey söylemenin doğru olamayacağını, ancak yapılan inceleme sonucunda net kanıya varabileceklerini açıkladı.

Hekim ile hasta arasındaki para ilişkisinin kesinlikle önlenmesi gerektiğini ifade eden Tabip Odası Başkanı Mustafa Özgün, aksi halde olumsuz bir takım iddiaların önüne geçilmesinin mümkün olamayacağın bildirdi. Özgün, resmi kuruma bağlı hastanelerde görev yapan hekimlerin zaman zaman hastalardan haksız yere para talep ettikleri yönünde şikayetler geldiğini, ancak bunun ortadan kaldırılması için-önce hakim ile hasta arasındaki para ilişkisine son verilmesi gerektiğini açıkladı.

Yeni hükümetten bu konuda önemli çalışma yapmasını ümit ettiklerini belirten Özgün, “Sağlık sistemi aslında içinde çıkılmaz halde. 7 Kocalı bir hürmüz gibi. Öylesine çok başlı ve sorunlu ki içinden çıkılması mümkün değil. O nedenle sağlıkta köklü bir reform yapılması gerek. Öncelikli hedefler belirlenerek çözümüne gidilmeli. Sağlık kuruluşları hantal yapıdan kurtarılmalı. Sağlık çalışanlarına hak ettikleri ücret verilmeli. Hastane ile muayene birbirinden ayırt edilmeli. Sağlık ocakları sayısı artırılarak hastanelerdeki yığılmalar önlenmeli” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Yener ise konuyla ilgili Devlet Hastanesine resmi yazı yazarak bilgi istediklerini, daha sonra Valiliğin talep etmesi üzerine bu bilgileri Valiliğe vereceklerini belirtti. Yener, Valiliğin talimatı üzerine hareket edileceğini ifade ederek, “Aslında burada sadece döktürün değil, savcının da ihmali söz konusu. Çünkü hasta doktora geldiğinde uyku hali olacağından, o an için hayati tehlikesi olmayabilir. Bu yüzden de polis ifade alamaz. Ancak bu olayla ilgili konu savcılığa intikal ettiğinde savcı tekrar kesin rapor isteyip ona göre işlem yapması gerekti. Sanıyorum savcılık kesin rapor istememiş. Eğer kesin rapor istenseydi, sonuç böyle olmazdı. Ama biz hekimin olayda kusuru olup olmadığını araştırıyoruz ve bilgileri Valiliğe sunacağız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *