ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Belçika’dan ticaret heyeti gelecek

Belçika’dan ticaret heyeti gelecek
YAYINLAMA: 12 Nisan 2023 / 15.48
GÜNCELLEME: 12 Nisan 2023 / 15.48
Belçika’nın İstanbul başkonsolosu ve Türk Belçika derneği başkanı ile ticaret ataşelerinden oluşan ticaret heyeti, Gaziantep Ticaret Odasının davetlisi olarak Gaziantep’e gelecek.

GTO Genel Sekreteri Mesut Ölçal, yaptığı açıklamada, Belçika heyetinin Gaziantep’i ziyaretinin, bu ülkeyle ticari potansiyeli değerlendirmek açısından önemli olduğunu söyledi.

Belçika’nın İstanbul başkonsolosu M. Thomas Antonie, Türk Belçika derneği yönetim kurulu başkanı Aykut Eken, Flaman bölgesi ticaret ataşesi Katharina Desmet, Wallon bölgesi ticaret ataşesi Aydın Bilginer’den oluşan heyetin temas ve incelemelerde bulunmak üzere 15 Aralık 2003 tarihinde Gaziantep’e geleceğini belirten Ölçal, şöyle konuştu:

“Heyetin Gaziantep’e gerçekleştireceği ziyaret çerçevesinde 15 Aralık pazartesi günü, firmalara yönelik olarak bir bilgilendirme toplantısı yapacağız. Bu toplantıda Belçika ekonomisi, Türkiye Belçika ekonomik ilişkileri ve Gaziantep ile Belçika arasındaki potansiyel işbirliği ve ticaret imkanları ele alınacak.”

Ölçal, 2002 yılı itibari ile Gaziantep’ten Avrupa birliği ülkelerine yapılan ihracatta Belçika’nın payının %3 olduğunu, 2003 yılının Ocak-Ekim döneminde önceki yılın aynı dönemine oranla ihracatta %79 gibi önemli bir artış sağlandığını kaydetti.

Belçika’ya yapılan ihracatta tekstil ürünlerinin önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Ölçal, “Bütün bu veriler, Gaziantep ile Belçika arasında önemli bir ticari potansiyel olduğunu göstermektedir. Bu potansiyelin değerlendirilmesi kapsamında, Belçika Başkonsolosluğu ve Türk Belçika derneği üyelerinden oluşan heyetin Gaziantep’e yapacağı ziyaret büyük bir önem taşımaktadır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *