ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Belediye 12 yıl önce altyapı parası topladı

Belediye 12 yıl önce altyapı parası topladı
YAYINLAMA: 07 Nisan 2023 / 13.10
GÜNCELLEME: 07 Nisan 2023 / 13.10
Karataş toplu konut alanındaki çalışmaların yetersiz olduğunu ileri süren İnşaat Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Deveci, burada 12 yıl önce, inşaatlara başlanırken, belediye altyapı parası aldı. Fakat toplu konut alanında altyapı halen tamamlanmadı” dedi.

Binalar çok kalitesiz yapıldı

Karataş bölgesinde 12 yıl önce temeli atılan binalarda insanların bugün rahatça oturması gerekirken bir yığın eksikler yaşandığını ifade eden Deveci, “Yollar tamam değil, park, okul ve sağlık ocağı sorunu var, altyapı eksik. İnşaatlar denetimden uzak olduğu için binalar çok kalitesiz. Maliyetinin çok altında dairesini satmak isteyen var, ama alan yok. Dairelerin içinin boyası, fayansı, mobilyaları dökülüyor. Teknik eleman yok. Kalifiye eleman, mimar ve mühendis yok. Binalar tamamen müteahhitin inisiyatifinde yapılıyor” diye konuştu.

Kooperatif yöneticileri büyük rant elde etti

12 yıldan bu yana kooperatiflere üye dar gelirlinin aidat ödediğini, ancak hala inşaatların altyapısının olmadığını kaydeden Deveci, bunların tamamlanması için daha beş-altı yıl zaman geçmesi gerektiğini söyledi. Deveci, “İnsanlar aidat ödemekten usandı, kooperatif yöneticilerinin birçoğu buradan büyük rant elde etti. Belediyecilik böyle mi olmalı? İnşaatla ilgisi olmayan berber, bakkal, terzi, manav, öğretmen her kesimden insan inşaat yapıyor. Sivil toplum örgütleri mimar ve mühendisler bu yanlışları görmüyor mu? Kendilerini teknik eleman zanneden yetkili sayanlar, neden bu sorunla ilgilenmiyor?” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *