ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Belediyeler halka hizmet için vardır ticarethane olamaz”

“Belediyeler halka hizmet için vardır ticarethane olamaz”
YAYINLAMA: 17 Aralık 2023 / 22.18
GÜNCELLEME: 17 Aralık 2023 / 22.40

Belediyelerin hizmeti bir yana bırakıp sadece kâr etme elde etme mantığıyla hareket edemeyeceğini belirten DİSK Bölge Temsilcisi Muzaffer Subaşı, “Belediyeler kar amaçlı kuruluşlar olmayıp 1580 ve 3030 sayılı belediyeler yasası gereği halka hizmet veren kuruluşlardır. Bu kuruluşların ekonomik kaynağı vatandaşlardan toplanan vergilerdir. Bu hizmetlerin karşılığı olarak her ay İller Bankasından belli bir pay almaktadır” dedi.

Belediyelere işletmeci mantığıyla bakamazsınız

Belediye otobüslerinin özelleştirilerek, halkın hizmet almasının engellenmesinin haksızlık olduğunu, Gaziantep halkının belediye otobüslerinin tamamen özelleşmemesi konusunda tek vücut olduğunu belirten Subaşı, “Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in 15 gün önce ortaya attığı belediye otobüslerinin özelleştirilmesi ile ilgili açıklama ve girişimlerde bulunması Gaziantep halkını yakından ilgilendirmektedir. Güzelbey, belediye otobüslerinin zarar ettiğini, onun için otobüs işletmesini özelleştirmek sureti ile otobüsleri satacağını açıklamıştır. Bu gerekçe ile bu işletmenin özelleştirilmesi doğru bir davranış olmayıp, halkımız tarafından tepkiyle karşılanmaktadır” diye konuştu.

Halkın özel halk otobüslerinden memnun olup olmadığı araştırılsın

“Şehrimizde yeteri kadar özel halk otobüsü vardır” diyelim Subaşı, “Bu otobüslerin hizmetlerinden halkımız memnun mudur? Belediye Başkanı Güzelbey, bu konuda bir araştırma veya kamu yoklaması yapsın. Bunları yaptırmadan ‘ben yaptım oldu’ demek halkı göz ardı etmektir. Yapılacak bir uygulamanın halka verilecek hizmetin aksaması bizleri endişelendirmektedir. Halkın büyük bir bölümü kural tanımayan özel halk otobüslerinden memnun değildir. Onun için Güzelbey'in bu durumu tekrar değerlendirmesini, gözden geçirmesini veya vazgeçmesini istiyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Belediye hizmetleri birbirinden ayrılamaz

Mezarlık ve itfaiye hizmetine ne kadar ihtiyaç varsa belediye otobüslerine de o kadar halkın ihtiyacının olduğunu belirten Subaşı, “Belediye otobüsü olmayan bir şehir olur mu? Halkın nasıl mezarlıklara, itfaiye teşkilatına, temizlik hizmetlerine ihtiyacı varsa, otobüs işletmelerine de o kadar ihtiyacı vardır. Biz DİSK ve bağlı sendikalar olarak belediye otobüslerinin özelleştirilmesi ve satılmasına karşıyız. Çünkü hizmetler aksayacak, işçiler, sakatlar, emekliler, gaziler, öğrenciler ve askerler otobüse tam biletle bileceklerdir. Güzelbey’in iyi yaptığı her şeyi över, kendilerini destekleriz. Yanlış gördüğümüzü eleştirir, iyi olmasını Gaziantep adına dileriz.” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *