ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Belediyeler hizmetle anılır

Belediyeler hizmetle anılır
YAYINLAMA: 26 Mayıs 2023 / 12.52
GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2023 / 12.56
Küçük belediyeler, başta parasal sıkıntılar olmak üzere imkansızlıktan yakınıyor.

Belediye binası, teknik donanımı, makam aracı ve yeterli personeli olmayan belediyeler, mali sıkıntıların yanında, topluma hiçbir katkısı olmayan AKP Hükümeti’nin halk üzerindeki dağıtmasından da rahatsızlığını dile getiriyor.

AKP’nin Polateli’ne tek kuruşluk yatırımı yok

2 milyar 172 milyonluk ödenekle Polat 50 belediyesini ayakta tuttuğunu vurgulayan Kilis Polateli Belediye Başkanı Mustafa Polat, AKP Hükümeti’nin Polateli’ne tek kuruşluk yatırım yapamadığını söyledi.

“Mali sıkıntılarımıza rağmen, halkımızın öncelikli sorunlarını çözme yolunda büyük gayretlerimiz oldu. Halk bizi benimsiyor” diyen Polat, “AKP Hükümeti’nin Polateli’ne bir tek yatırımı ve yardımı bulunmamaktadır. Bu nedenle Polateli’nde AKP’nin hiçbir şansı yok. Halk bizi benimsiyor. Ancak AKP’nin Türkiye genelindeki tüm mahalli idareleri alma yönünde korkunç bir gayreti var. Fakat belediyeler gayretle, ikna ile alınmaz. Ancak ve ancak hizmetli alınır. Halk da hizmet edenler, farklı amaçlar güdenleri çok iyi biliyor. Bu konuda fazla nefes tüketmeleri bir işe yaramaz” diye konuştu.

Makam arabası havuzda bekletiliyor

Polateli Belediyesi’nin makam arabasını bile kullanmayıp kendi özel aracını belediyenin hizmete kullandığını dile getiren Polat, “Makam arabası var, havuzda bekletiyoruz. Belediyenin işlerinde kendi aracımı kullanıyorum. Ancak bundan yakınmıyorum. Çünkü Polateli belediyesinin imkanları çok kısıtlı. Belediye bütçesi 260 milyar, aynı yılın gideri 10 milyar. Geçtiğimiz ay 2 milyar 172 milyon ödenek geldi. Bayrak alacak paramız yok. Göndere çekilecek bayrağı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden aldık” dedi.

Polat, belediyeciliğin gönül işi olduğunu, belediyecilik için yola çıkanların her türlü zorluğu zaten başta göze almış olduğuna dikkat çekti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *