ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Belediyeler kara yenildi

Belediyeler kara yenildi
YAYINLAMA: 05 Kasım 2021 / 15.13
GÜNCELLEME: 05 Kasım 2021 / 15.13
Gaziantep’e uzun yıllar sonra ilk kez etkili şekilde yağan kar nedeniyle şehiriçi ulaşımda önemli aksamalar yaşandı. Belediyelerin kar temizlemedeki yetersizliği belediye meclis üyeleri tarafından bile eleştirildi.

CHP Şehitkamil belediye meclis Üyesi Abdullah Dağlıoğlu, “Belediyeler sınıfta kaldı. Kar nedeniyle ulaşımda büyük zorluklar oldu” dedi.

Kar temizleme ve tuz atma çalışması olmadı

Yoğun kar kent içi ulaşımı aksatırken, yayalar ana caddelerde ve ara sokaklarda büyük sıkıntı yaşadı. Belediyelerin kar temizleme ve yol açmalarda yetersiz olduklarını söyleyen Dağlıoğlu, “Yollardan ulaşım sorunu yaşandı. Yayalar iş yerine gidip gelemedi” dedi.

Dağlıoğlu, “Araçlar trafikte zincirleme kazalar yaptı, ne kar temizliğe, ne de kaldırım temizliği yapıldı. Sadece belli 1- 2 caddede temizleme yapıldı. Oralarda bile yeterli olmadılar. Belediyeler kar nedeniyle sınıfta kaldı. Gaziantep gibi büyük bir şehirde böyle bir rezalet yaşanması hoş değil” diye konuştu.

Yollar buz tutmuş halen tuz atılmıyor

Böyle durumlarda belediyelerin belediye dışında işçi kiralaması ve bu tür olaylara karşılık önceden gerekli araç gereç bulundurması gerektiğini ifade eden Dağlıoğlu, “Yollar buz tutmuş, halen çoğu yerde kar temizliği yapılmadı. Hem araç trafiği hem yayalar büyük zorluklarla ulaşım yapıyor. Bu duruma Belediyeciler seyirci kalıyor. Görevlendirilen işçileri denetleyen olmadığı için fazla verimli olmuyorlar” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *