ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Belediyelerde AKP dönemi

Belediyelerde AKP dönemi
YAYINLAMA: 21 Ağustos 2023 / 21.05
GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2023 / 21.05
28 Mart yerel seçimlerini kazanan AKP’nin Belediye Başkanları, dün mazbatalarını alarak makam koltuklarına oturdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ve Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, mazbatalarını almaya eşleriyle birlikte geldi.

Mazbatasını akşam saatlerinde alabildi

Oy sayısındaki bir hatadan dolayı ilçe seçim kurulu başkanının mazbatayı imzalamaması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey mazbatasını ancak akşam saatlerinde alabildi. AKP’li Ahmet Çevik, Celal Doğan’ı bekletmenin ayıp olacağını söyleyerek mazbata alınmadan görevin devralmasını istediyse de Asım Güzelbey mazbata almadan görev devralmasının yanlış olacağını söyledi.

Her akşam bir mahalleye gideceğiz

Mazbata töreninin ardından kalabalık bir grupla Büyükşehir Belediyesine gelen Güzelbey, kendisini bekleyen Celal Doğan’dan görevi devraldı Güzelbey, mazbata konusunda gecikme yaşanınca görevi devretmek için kendisini bekleyen eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan’ı arayarak biraz gecikeceğini bildirip özür diledi. Belediyede Celal Doğan’ı çiçekle uğurlayan Asım Güzelbey, “Seçimden önce mazbatamızı aldıktan sonra, Girne mahallesinde bir eve gitmeye söz vermiştik. Gençlerin ve halkın ilgisi yüzünden 10 eve gittik, büyük bir miting yaptık. Artık her akşam mahalleleri gezeceğiz” diye konuştu.

Herkesin Belediye Başkanı olacağım

Adliyenin yemekhanesinde düzenlenen törenle mazbatasını Başsavcı Ahmet Karayiğit’in elinden aldı. Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, “Şu andan itibaren Şahinbey ilçesinin belediye başkanıyım. Hangi siyasi görüş olursa olsun, sınır mezhep olursa olsun hepsinin belediye başkanıyım. Teşkilatımız içerisinde belediye bünyesinde çalışan tüm arkadaşlarımızın belediye başkanıyım. Hepsini tarafsız bir duyguyla kucaklayacağımı hepsine karşı eşit ve adil davranacağımı yasaların belirtmiş olduğu çizgiden ayrılmamak için elimden gelen tüm gayreti ve zamanı sarf edeceğimi samimi duygularımla ifade ediyorum” diye konuştu.

Ağyüz, yeni başkanı kapıda karşıladı

Can, mazbata töreninin ardından kalabalık bir partili grubuyla Şahinbey Belediyesine gitti. Can ve partilileri kapıda karşılayan Yaşar Ağyüz, belediye başkanlarının ve devam etmekte olan hizmetlerin yer aldığı bir dosyayı Can’a verdi. Ağyüz, beş trilyon lira borca karşılık kasasında 50 milyar lira parası ve 50 trilyon lira değerinde arsası bulunan bir belediye devrettiklerini ifade etti. Ağyüz, centilmenliği ve olgun davranışlarından ötürü çevresindekilerin takdirini topladı.

“İşini layıkıyla yapmayanı işten çıkarırız”

Şehitkamil Belediye Başkanlığına seçilen Metin Özkarslı’nın mazbatasını Hakim Elif Şanlı verdi. Şanlı’dan mazbatasını alan Özkarslı, tarafsız, adil, eşit hizmet vereceklerini söyledi. Mazbatasını aldıktan sonra Şehitkamil eski Başkanı Mehmet Bozgeyik’ten görevi devraldı. Özkarslı düzenlenen törende yeni yönetim olarak işini dürüst ve layıkıyla yapan personele dokunmayacağını belirtti. İşini dürüst ve layıkıyla yapmayanı bir başka ifadeyle yanlış yapanı işten çıkaracağız. Bunu da burada açıkça söylüyorum diyen Özkarslı, Mehmet Bozgeyik’e hizmetleri nedeniyle teşekkür etti ve bir plaket verdi.

Bozgeyik ilçe halkına teşekkür etti

Mehmet Bozgeyik ise yaptıkları hizmetler sayesinde seçimde sandıktan yeniden çıkamamakla vatandaşın gönlüne yerleştiklerini belirtti. Bozgeyik Belediye Başkanı olarak Şehitkamil’e hizmet etme fırsatı verdikleri için ilçe halkına teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey mazbatayı Can ve Özkaslı kadar kolay alamadı. Asım Güzelbey ile AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer, Mahmut Durdu, AK Parti il Başkanı Ökkeş Eruslu, partililer mazbata için geldiklerinde Can ve Özkarslı’nın mazbatası hazırdı. Ancak Asım Güzelbey’in mazbatası oy sayımındaki bir aksaklıktan dolayı imzalanmadığından Güzelbey mazbatasını bir süre beklemek zorunda kaldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *