ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Belediyelere hazine borçlarını ödemede taksit kolaylığı sağlansın”

“Belediyelere hazine borçlarını ödemede taksit kolaylığı sağlansın”
YAYINLAMA: 10 Ekim 2023 / 18.51
GÜNCELLEME: 10 Ekim 2023 / 19.30
“Hazineye 150 trilyon borçluyuz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, mahalli idareler yasa tasarısına konulacak ek bir maddeyle belediyelere hazine borçlarını ödemede kolaylık sağlanmasını istedi.

Güzelbey, yaptığı açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin hazineye en fazla borçlu 3 belediyeden biri olduğunu anımsatarak, “Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (GASKİ) 930, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 150 trilyon lira borcu var” dedi.

Borcu bahane ederek hizmet ya da yatırım yapmaktan geri durmayacaklarını vurgulayan Güzelbey, şöyle konuştu: “Mahalli İdareler Yasa Tasarısına bir ek madde konulmalı. Bu ek madde ile belediyelerin hazineye olan borçlarını belediyenin gelirinin yüzde 10’unu aşmayacak miktardaki taksitlerle ödeyebilmesi sağlanmalı. Bunu istememiz, borçlu belediyelerin rahatlatılması, önünün açılması açısından çok büyük önem taşımaktadır.”

Güzelbey, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak sahip oldukları parasal kaynağı en verimli biçimde değerlendirme konusunda çok titiz davrandıklarını, belediyenin alacaklarının tahsilini öngören çalışmaları hızlandırmakta birlikte israfla mücadelenin üzerinde önemle durduklarını bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *