ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Belediyenin borçları için yardım istedik”

“Belediyenin borçları için yardım istedik”
YAYINLAMA: 24 Mayıs 2024 / 11.00
GÜNCELLEME: 24 Mayıs 2024 / 11.00

Türkiye’nin en borçlu ikinci belediyesi olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kendi dönemlerindeki tüm borçlara sadık olduklarını, ancak önceki dönemdeki borçlar için hükümetten yardım talebinde bulunduklarını söyledi.

Parası hazır olmayan projeye başlanmayacak

"Kaynağını ve parasını bulup hazırlamadığımız hiçbir projeyi başlatmayacağız" diyen Güzelbey, "Kendi dönemimizdeki borçlarımıza ve harcamalarımıza sağdığız. Kaynağını bulmadığımız, parasını hazırlamadığımız hiçbir projeye başlamayacağımız gibi, başladığımız hiçbir projeyi yarım bırakmayacağız. Ancak Türkiye'nin en borçlu ikinci belediyesi olduğumuz için şu anda belediyenin katrilyonun üzerinde borcu olduğunu da unutmamak gerekir. Bu borçlar için Ali Babacan'la görüştük ve hükümetin bize destek çıkmasını istedik" dedi.

Dördüncü kavşak da yolda

Belediye Encümen Salonu'nda düzenlediği aylık basın toplantısında Maarif Kavşağı ile ilgili sorulara da yanıt veren Güzelbey, Maarif Kavşağı'nın tamamlanmasının ardından Doğumevi, KÜSGET ve Tugay'a da benzer kriterlerde alt geçit yapılacağını söyledi. Kavşak alt geçidi konusunda deneyim kazandıklarını ve bundan sonraki kavşakların üç aydan çok daha kısa zamanlarda tamamlanacağını belirten Güzelbey, "Bırakın eski yerleri, Gaziantep'in en büyük caddesi 35 metre. Bu kentte trafik sorununu beş yıl içinde çözebilmek için kavşak sayısını artırmak şart" dedi.

Son affı iyi değerlendirin

Birikmiş su faturalarını ödeyemeyen vatandaşlar için son bir defa af çıkardıklarını, af kapsamının yıl sonuna kadar devam edeceğini, ancak beş yıllık süreçte bir daha affın gündeme gelmeyeceğini açıklayan Güzelbey, "Son defa su affı yapılacak. Bundan böyle bizim belediye başkanlığımız süresince herhangi bir af gündeme gelmeyecektir. Onun için vatandaşlarımızın bu son fırsatı çok iyi değerlendirmeleri faizlerin silinip ana paralarını mutlaka 31 Aralık 2004'e kadar ödemeleri gerekmektedir. Dar gelirli insanlar için bu kararın çok önemli olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

2006'ya kadar suya zam yok

Su parası tahsilatında yüzde 50 artış olduğunu, bu nedenle olağanüstü bir durum olmadığı sürece 2005 yılı sonuna kadar su ücretlerine zam düşünülmediğini belirten Güzelbey, "Seçimler öncesinde bir söz vermiştik. Türkiye'nin en kaliteli suyunu en ucuz fiyata Gazianteplilere içireceğimizi söylemiştik. İşte bu nedenle 2005 yılı sonuna kadar suya zam yok" dedi.

Milyarlarca su borcu olan abone var

Su tahsilatının daha da artması durumunda suda indirime bile gidilebileceğini ifade eden Güzelbey, bu nedenle tahsilatı artırmanın yollarını aradıklarını belirtirken, "1990'dan beri doğru dürüst su faturası tahsil edilmemiş. Tahsil edilmediği için de hiçbir müeyyide uygulanmayan pek çok su abonesi bulunmuyor. Bunların her birinin borçları milyarları bulmaktadır. Her ne kadar vatandaşımız bu işte sorumlu gibi görünüyorsa da, su parasını zamanında tahsil etmeyip tahsil edemediği için de müeyyide uygulamayan yönetimler sorumlu" şeklinde açıklama yaptı.

Kredi kartıyla her ay 100 milyarlık su faturası tahsil ediliyor

Tahsilatı artırmak için başlattıkları kredi kartı ile su faturası ödeme sisteminin Gaziantepliler tarafından tercih edildiğini, amaçlarının kredi kartı ile tahsilatı iki katına çıkarmak olduğunu söyleyen Güzelbey, "Vatandaşlarımızın su parasını öderken rezil olmalarına ve kuyruklarda beklemelerine gönlümüz razı olmuyor. Kredi kartı ile su faturası tahsil etme bizi de vatandaşlarımızı da memnun etti. Şu anda kredi kartı ile aylık 100 milyarlık tahsilat yapıyoruz, amacımız bunu iki katına çıkarmak" diye konuştu.

Mobil vezne, haftada altı gün tahsilat yapacak

Su faturası tahsilatını artırmak ve vatandaşın işini kolaylaştırmak amacıyla mobil vezneyi hizmete soktuklarını mobil veznenin haftada altı gün vatandaşların ayağına gidip tahsilat yapacağını belirten Güzelbey şöyle devam etti: "Kent merkezine gelmekte sıkıntı çeken, yaşlı, hasta ve çocuklu olan vatandaşlarımızın ayağına gideceğiz. Bu amaçla donattığımız bir araç, haftanın üç günü Şahinbey, üç günü de Şehitkamil halkına hizmet edecek. Aracımız, Pazartesi günü Dumlupınar Mahallesi 51 Nolu Sokak, Salı günü Güneş Mahallesi 10 Nolu Cadde, Çarşamba günü Kıbrıs Mahallesi Gümrük Caddesi, Perşembe 8 Şubat Mahallesi, Cuma Emek Mahallesi Uzay Çatılı Pazaryeri, Cumartesi ise Merveşehir Uzay çatılı Pazaryeri'nde olacaktır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *