ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Benzinlik tadilatları jet hızla geçiriliyor 

Benzinlik tadilatları jet hızla geçiriliyor 
YAYINLAMA: 12 Ağustos 2020 / 18.41
GÜNCELLEME: 12 Ağustos 2020 / 18.41
Her yere benzin istasyonu yapılıyor

Şehitkamil ilçesinde ihtiyaç olmadığı halde hemen her yere gelişi güzel benzin istasyonu yapılmasına meclis üyeleri de tepki gösterdi. Önemli bir rant kaynağı olan benzin istasyonları ile ilgili çeşitli şaibeler dolaştığına dikkat çekildi.

Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Kamil Ayan, ihtiyaç olmadığı halde, benzin istasyonu tadilatlarının mecliste jet hızıyla geçmesine anlam veremediğini vurgularken, bu konuda Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik’in açıklama yapmasını istediklerini söyledi.

Meclisin son oturumunda üç benzin istasyonu tadilatı için ret oyu veren CHP’li meclis üyesi Mehmet Atar ise, “Gelişi güzel yere benzin istasyonu yapılması doğru değil. Kent halkının yaşamını tehlikeye sokmaya kimsenin hakkı yok. Enerji Bakanlığı’nın yönetmeliği var, aynı güzergahtaki benzin istasyonları arasındaki mesafenin en az 2 kilometre olması gerek. Ama buna uyulmuyor. Örneğin son olarak meclise gelen benzin istasyonu tadilatlarının talep edildiği bölgelerde mesafeler 300 metre kadar. Bu yanlışı gördüğümüz için 4 CHP'li meclis üyesi olarak ret oyu verdik. Ama diğer partili meclis üyeleri evet oyu verdi. Onları da anlamış değiliz. Fakat biz yasal olanı, doğru olanı yaptık. İstasyon sahipleri. Kim olursa olsun, önemli değil, önemli olan yasadışı bir tadilatın önlenmesi. Bunun için de ret oyu verdik. Fakat oy çokluğu ile tadilatlar meclisten geçirildi” şeklinde konuştu.

Bu tadilatlarla ilgili rant söylentileri dolaştığını iddia eden Ayan, “Bazı istasyonlarla ilgili tadilatlar üç yıldan bu yana duruyordu. Şimdi gündeme alınarak jet hızla çıkarılıyor. Yeni tadilatlar da aynı hızla çıkmaya başladı. Tüm bunlar bizde şüphe uyandırıyor. Bu kadar fazla benzin istasyonu tadilat işi olması dikkat çekici boyutta” dedi.

İmar komisyonu üyesi olduğu dönemde gelen tadilatları tek tek inceledikten sonra meclise sevk ettiklerini hatırlatan Ayan, tadilatlar karşılığında alınan bağışların nerelerde nasıl harcandığı konusunda hiçbir bilgiye sahip olmadıklarını, bu paraların nerede kullanıldığının belediye tarafından açıklanmasını istediklerini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *