ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Berberler %50 zam istedi

Berberler %50 zam istedi
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2023 / 16.33
GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2023 / 16.33
Berberler Odası başkanı Mustafa Çöplü uygulanan ücretin yeterli olmadığını belirterek, bu yıl için %50 zam talebinde bulunduklarını açıkladı. Korsanların haksız rekabet yarattığını, bu konuda defterdarlığın ve belediyelerin kendine destek olmasını isteyen Çöplü, önüne gelen herkesin berberlik yaptığından yakındı.

Haksız rekabet yaratanlara karşı harekete geçildi

Günün koşullarına göre aldıkları ücretin yeterli olmadığını, bu nedenle zam yapmak zorunda olduklarını belirten Çöplü, esnaf ile görüştükten sonra yönetim kurulu olarak ücretlerin ortalama %50 artırılması talebiyle Esnaf Odalar Birliği’ne başvurduklarını açıkladı. Tarihlere bazı üyelerin uyumadığını, bazılarının tarife listesini müşterinin göreceği yere asmadığını belirten Çöplü, “Kendi içimizde otokontrol sistemi oluşturma çabasındayız. Yönetimdeki üyelerden üç-dört kişilik denetim ekibi kurduk. Bunlar sürekli, özellikle de pazar günleri denetimi yapıyor. Tarife almayan, asmayan, tarifeye ve açma kapama saatine uymayan, ruhsatı olmayan, o da kaydı bulunmayan esnafta ilgili uyarı ve ikazı yapıp tutanak tutuyoruz. Eksiklerin giderilmesi için belli süre veriliyor. Sonraki denetimlerde aynı eksiklikleri devam ettiren, örneğin tarifi almayanları ceza almaları için odaya sevk ediyoruz. Oradaki kurul 235 milyon TL’ye varan para cezası veriyor. Yine açma kapama saatine uymayan esnafa oda olarak 100 milyon TL ceza verebiliyoruz. Kaydı olmayanları belediye ve Maliye’ye bildiriyor ve kayıt yaptırmaları için gerekenin yapılmasına çaba gösteriyoruz” dedi.

Odaya kayıt olma zorunluluğu getirilmeli

Defterdarlığı, yeni iş yeri açan esnaftan mutlaka oda kaydı istemesi gerektiğini söyleyen Çöplü, “Eğer bu yapılmazsa korsanları kayıt altına almak çok zor olur. Haksız rekabet önlenemez. Konuyu önümüzdeki günlerde yeni atanacak defterdara bildireceğiz” şeklinde konuştu.

700 korsan berber var

Gaziantep’te 2000 üyesi bulunduğunu, bunun yanında 700 civarında korsan olduğunu hatırlatan Mustafa Çöplü, piyasadaki durgunluk nedeniyle geçen yıl 40 esnafın mesleği terk ettiğini açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *