ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Besiciler, GTO’da buluştu

Besiciler, GTO’da buluştu
YAYINLAMA: 16 Kasım 2023 / 19.26
GÜNCELLEME: 16 Kasım 2023 / 19.50

Canlı hayvancılık Körfez krizle bitti

Ciddi sorunlar yaşayan canlı hayvan üreticileri ve ihracatçıları, sektörün sorunlarını tartışmak için GTO’da bir araya geldi. Kan kaybeden besicilik sektörü ve içinde bulunduğu sorunların tartışıldığı toplantı, katılımcıların rahat konuşabilmesi için basına kapalı gerçekleştirilirken, toplantı sonucunda çıkan sorunların bir rapor halinde Başbakan Erdoğan’a iletileceği açıklandı.

Hayvancılık sektörünün sorunları Başbakan’a rapor edilecek

Özellikle Körfez krizinden beri canlı hayvan üretiminin düştüğünü ve bu sektördeki sorunların giderek arttığını belirten GTO Başkanı Mehmet Aslan, “Hayvancılık sektörü özellikle Körfez kriziyle birlikte kan kaybetmeye başladı. Irak üzerinden transit geçişlerin yasaklanması, otlak ve meraların boşaltılması, Suriye’nin hastalık bahanesiyle Türkiye’den ihraç edilen hayvanları geri çevirmesi sektörü daha da zor günlere soktu” dedi.

Canlı hayvan üretimi tüm Türkiye’nin sorunu

Toplantıda organize besi bölgesi ile ilgili canlı hayvan üreticilerinin görüşlerinin alınacağını belirten Aslan, “Canlı hayvan üretimi sorunu sadece Gaziantep’in değil, Türkiye’nin sorunu. Bu toplantıda biz özellikle parmağı taşın altında olanlarla konuşup, onların görüşlerini alıp, canlı hayvan üreticilerinin sorunlarını Başbakan’a bir rapor halinde ileteceğiz” diye konuştu.

Irak üzerinden transit geçişe izin verilmeli

Bu toplantının pek çok toplantıyı beraberinde getireceğini de söyleyen Aslan, Irak’taki siyasi ve güvenlik sorunlarının çözümlenmesi ile birlikte Irak üzerinden transit geçişlerin sağlanabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *