ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Beyinler temizlenmeli

Beyinler temizlenmeli
YAYINLAMA: 21 Şubat 2022 / 13.51
GÜNCELLEME: 21 Şubat 2022 / 13.51
Çevre Günü2nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, beyinlerdeki kirliliğin önüne geçilmemesi halinde, çevre kirliliğinin devam edeceğine dikkat çekerken, Vali Bilgin çevre yatırımlarının hiçbir zaman yeterli olmayacağını ve çevre konusunda herkese görev düştüğünü belirtti.

Yöneticiler de halk da duyarlı değil

Vali Lütfullah bilgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Özsabuncu, Çevre ve Orman Müdürü Mesut Niziplioğlu ve daire müdürlerinin katıldığı Çevre Haftası nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışması birincilerinin ödül töreni, dün Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar toplantı salonunda yapıldı. Törende konuşan Vali Bilgin, Gaziantep’te çevre yatırımlarının diğer illere oranla daha iyi olduğunu, ancak bunun yeterli görülmemesi gerektiğini söylerken, “Çevre konusunda yöneticiler de halkta daha duyarlı olmalı. Daha yaşanabilir bir Gaziantep, daha yaşanabilir bir Türkiye, daha yaşanabilir bir dünya dileklerimle herkesin Çevre Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Yerel yönetimler yasası ile

çalışmalar hızlanacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, şiir ve kompozisyon yarışmalarında hep kızların birinci olduğunu ve erkeklerin bu konuda mağlup olduğunu, 23 Nisan, 25 Aralık gibi günlerin sembolik olduğunu, önemli olanın çalışmalar olduğunu vurgulayarak, “Gönül isterdi ki yeri geldiği zaman mangalda kül bırakmayan sivil toplum kuruluşları da bu törene katılsınlar. Çevre Günü, laf olsun diye konmamış. İcraat için, bilinç oluşması için kurulmuş” derken, Gaziantep’teki çevre sağlığı çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra yerel yönetimler yasasının yürürlüğe girmesi ile birlikte sorunların tespiti ve çözüm üretilmesinin daha hızlı hale geleceğini dile getirdi.

Çevre kavramı ilk kez 82 Anayasası’nda yer aldı

Toplantıda Rektör Yardımcısı Özsabuncu ve Çevre ve Orman Müdürü Mesut Niziplioğlu da birer konuşma yaptı. Niziplioğlu, Türkiye cumhuriyeti anayasası içerisinde çevre kavramının ilk kez 82 Anayasasında yer aldığını hatırlatarak, “Çevre ve ormanın korunması ancak insanların eğitilmesi ile olur. Bu sebeple halkımızda küçük yaşlardan başlayarak, hayatın her kademesinde çevre ve orman konusunda etmek durumundayız” dedi.

Şiir dalında birinci olan Gaziantep Lisesinden Aslı Aksürmeli ve Sakarya ilköğretimden Tuğba Öz, kompozisyonda ise Akınal Anadolu lisesinden Dilek Özsoy ve 30 Ağustos ilköğretimden Tuğba Çalışkan’a birincilik ödülü verildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *