ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bilim kurumlarını dinsel bir anlayışın arka bahçesi yapmak istiyor

Bilim kurumlarını dinsel bir anlayışın arka bahçesi yapmak istiyor
YAYINLAMA: 09 Ekim 2023 / 13.26
GÜNCELLEME: 09 Ekim 2023 / 13.45
CHP İl Başkanı Duran Ergetir, TBMM’de görüşülecek olan YÖK Yasa Tasarısıyla ilgili olarak, “Hükümet tarafından topluma ve üniversitelere dayatılan YÖK Yasa Tasarısı, tek kelimeyle üniversiteleri siyasallaştırmak, bilim kurumlarını da dinsel bir düşüncenin arka bahçesi yapma anlayışını taşımaktadır” dedi.

Ergetir, CHP Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, TBMM’de görüşülecek olan YÖK yasa tasarısını eleştirerek şu görüşleri savundu: “Gösterilen çaba, yüksek öğrenimde bir reform değil, meslek liseleri kullanılarak, imam hatiplerin üniversiteye girişini sağlamak, uzun bir süreçte eğitimi bilimsellikten arındırmak ve devleti ele geçirerek bir kadrolaşmayı oluşturmaktır. Bu yaklaşım devletin laik yapısını ortadan kaldırma girişimidir. Öğrenim birliği anlayışı ve yasasını tümüyle yok etme anlayışıdır.

Üniversitelere toplumun demokratik tepkilerine, sivil toplum örgütlerinin olumsuz yaklaşımlarına rağmen toplumu germeyi, gerilimi artırmayı göze alan iktidarın amacı reform değil, laik cumhuriyetle hesaplaşmaktır”

Irak'ta yaşanan işkence olaylarına da değinen Ergetir, Irak'ta yaşanan olayların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *