ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bilişim Fuarı’nın geliri sokak çocuklarına gidecek

Bilişim Fuarı’nın geliri sokak çocuklarına gidecek
YAYINLAMA: 28 Ocak 2022 / 15.09
GÜNCELLEME: 28 Ocak 2022 / 15.09
15-18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen GAP Bilişim 2. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı’na girişlerde elde edilen 73 milyon TL, Bizim Çocukları Vakfı’na bağışlanıyor. Bağış çeki bugün vakıf yöneticilerine teslim edilecek.

Kayıtlı 1830 sokak çocuğu var

Bizim Çocuklarımız Vakfı Başkan Vekili Abdulvahap Tural, yapılan bağışın anlamlı olduğunu belirterek, toplum olarak sokak çocuklarına sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti. Halen 1800 sokak çocuğunun kayıtlı olduğunu, bunlara İlkadım ve Güven Evinde baktıklarını söyleyen Tural, bu çocuklardan 238’ini ilçelerdeki evlere verdiklerini, yine her gün 200 civarda sokak çocuğuna yemek verdiklerini bildirdi.

Sosyal hizmet uzmanı sıkıntısı yaşanıyor

İlk Adım Evinde sosyal hizmet uzmanı sıkıntısı yaşadıklarını bu konuda yetkililerden veya sivil toplum örgütlerinden destek beklediklerini söyleyen Abdulvahap Tural, “Herkes sokak çocuğundan bahsediyor, ama onları eğitecek uzmanımız yok. Bir uzman ile 1800 çocuğa nasıl eğitim verilebilir? Bu bizim için çok öncelikli sorun. Burada siyasiler sivil toplum örgütleri veya kentin diğer ileri gelenleri yardımcı olması gerek. Bu çocuklar eritilip topluma kazandırılmalı. Bunun içinde uzman eğiticiler şart” dedi.

İlaç toplama kampanyası sürüyor

Bu arada vakıf olarak ilaç toplama kampanyasına devam ettiklerini söyleyen Tural, vatandaşların kullanmadıkları ihtiyaç fazlası ilaçları da vakfa bağışlamalarını söyledi. Toplanan ilaçları fakir vatandaşlara verdiklerini belirten Tural, İlaçları devlet hastanesi bitişiğindeki Halk Sağlığı Laboratuvarı bünyesindeki eczacımızda topluyoruz. Burada eczacı tarafından kontrol edildikten sonra gelen fakir hastalara veriyoruz. Bu nedenle kampanya destek olmak isteyen vatandaşlar 231 52 01 ve 230 87 53 nolu telefon açtıklarında görevli elemanlar gidip hemen alabilirler. Ayrıca vatandaşlar direk vakfa veya eczanemizde getirip teslim edebiliriz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *