ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bin 700 çocuğun okula gönderilmesi hedefleniyor

Bin 700 çocuğun okula gönderilmesi hedefleniyor
YAYINLAMA: 28 Ocak 2024 / 17.26
GÜNCELLEME: 28 Ocak 2024 / 18.10

Büyükşehir Belediyesi “Sokaktan okula, okuldan hayata” kampanyası başlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, “Sokaktan okula, okuldan hayata” kampanyası kapsamında, sokakta yaşayan ve çalışan çocukları eğitmek, topluma kazandırmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Güzelbey, yaptığı açıklamada, ekonomik ve sosyal sorunlar nedeniyle sokakta yaşayan ve çalışan çocukların sorununun her geçen gün arttığını belirterek, bu çocuklarla ilgili kalıcı çözümler üretilmediği takdirde gençlerin geleceklerinin sokaklarda yok olacağını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi’nin 1998 yılında Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde, sokakta yaşayan ve sokakta çalışan çocuklara hizmet vermek amacıyla “Bizim çocuklarımız projesi” ni hayata geçirdiğini anımsatan Güzelbey, şu bilgileri verdi: “Proje ile 2 bin 500 çocuğun her türlü ihtiyacı karşılandı ve sorunları çözüme kavuşturuldu. 500 çocuk da kurumumuzda barındırıldı ve zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırılıp işe veya okula yönlendirildi. Maddi sıkıntılar nedeniyle eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalacak olan bin 550 çocuğun okul ihtiyaçları karşılanarak eğitimlerini yarıda bırakmaları engellendi, kıyafet ve gıda yardımları ile çocuklar ve aileleri desteklendi.

2001-2002 eğitim döneminde 185, 2002-2003 eğitim döneminde ise 120 sokakta çalışan çocuk yatılı bölge okullarına yerleştirildi. Okuma yazma bilmeyen 120 çocuk ise kursa tabi tutularak sertifika aldı. Her gün ortalama 150-200 sokakta çalışan çocuğa öğle yemeği veriliyor. Sokakta kalan, evden kaçan, uyuşturucu madde kullanan, evden atılan, sokakta yaşayan çocuklar, yatılı merkezimizde rehabilite edilerek topluma kazandırılmaktadır.” Sokakta yaşayan ve sokakta çalışan çocukların eğitiminin hayati önem taşıdığını dikkat çeken Güzelbey, şöyle devam etti: “Sokakta çalışan ve sokakta yaşayan çocukların eğitime devamını sağlamak amacıyla 6 yıl önce başlayan kampanyamız sürüyor. Bu kampanya çerçevesinde her yıl sokakta yaşayan ve sokakta çalışan, aynı zamanda okula devam eden çocukların okul ihtiyaçlarını da karşılıyoruz.”

Güzelbey, 2004-2005 eğitim öğretim döneminde bin 700 çocuğu okula göndermeyi planladıklarını, bu yönde hayırseverlerin daha fazla desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *