ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Binlerce öğrenci karne aldı

Binlerce öğrenci karne aldı
YAYINLAMA: 26 Mayıs 2023 / 12.51
GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2023 / 12.52
Eğitim öğretimin birinci yarı yılını tamamlayan ilköğretim ve lise öğrencileri karnelerini aldı.

Başarılı öğrenciler karnelerinin yanında takdir, teşekkür belgesi alınca tatil sevinci ikiye katlandı. Ancak başarısız olanların da eve nasıl gideceklerinin endişesi ile üzüldüğü görüldü. Eğitim öğretim yılının birinci yarısında 325.000 öğrencinin karne aldığı açıklandı.

Başarılar şımarık, başarısızlar üzülmesin

Aziz Abdulkadir Hamamcıoğlu Okulu’nda bazı öğrencilerin karnelerini sınıf öğretmenleri ile birlikte veren İl Milli Eğitim müdürü Fikret Atak, başarılı öğrencilerin şımarık ikinci yarıyılda dersleri asmamasına dikkat çekerken, başarısız öğrencilerin de ümitsizliğe kapılmaması gerektiğini vurguladı. İl genelinde dün 325.000 öğrencinin karne aldığını belirten atak, öğretmen açığından ötürü geçen yıllarda boş geçen derslerin bu yıl kapatılmaya çalışıldığını, öğretmen açığının sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerle giderilmeye çalışıldığını söyledi.

1371 öğretmen açığı var

Derslik ve öğretmen açığının büyük ölçüde giderilmeye çalışılmasına rağmen halen 1371 öğretmen açığı bulunduğunu belirten Atak, “Eğitim öğretim kalitesini artırmak için büyük gayret gösteriyoruz. Bu anlamda atılan ilk adımlardan biri ücretli ve sözleşmeli öğretmen atamalarıdır. Ancak buna rağmen sınıf öğretmeni başta olmak üzere çeşitli branşlarda öğretmen açığı bulunmakta. Fakat öğretmen eksiğine rağmen derslerin boş geçmemesi için büyük gayret gösteriliyor” diye konuştu.

Yarıyıl tatilinden önce yakıtlar bitti

Atak’ın karne dağıtım törenine katıldığı okulunu öğrencileri, imara açılan mükemmel bir okula sahip olsa da diğer okullardaki pek çok arkadaşlarının aynı şansa sahip olmadığına dikkat çekildi.

“İyi ki okullar tatile girdi. Çünkü okullar tatili olmadan önce pek çok okulda yakıt bittiği için kaloriferler yanmıyordu delinerek, il genelinde pek çok okulda çeşitli nedenlerden dolayı kaloriferler yanmıyor. Geçen yıllara oranla bu yıl kaloriferler düzenli yansa da, birinci yarı yılda olmadan pek çok okulda yakıt bittiği için kaloriferler yanmıyordu” denildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *