ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bir daha 'Af' yok

Bir daha 'Af' yok
YAYINLAMA: 14 Temmuz 2024 / 17.55
GÜNCELLEME: 14 Temmuz 2024 / 17.55

GASKİ'nin başlattığı su borçlarına faiz affı süresinin 31 Aralık'ta dolacağını, bu tarihten itibaren kesinlikle faiz affına gidilmeyeceğini açıklayan GASKİ Genel Müdür Fahrettin Uslusoy, tüm aflara rağmen vatandaşların halen GASKİ'ye 56 trilyon borcu bulunduğunu söyledi.

Vatandaş ne ana parayı ne de faizi ödeyebildi

GASKİ'nin vatandaşlardan alacağı 56 trilyonun 35 trilyonunun ana para, 21 trilyonunun ise faizlerden oluştuğunu, 31 Aralık'a kadar borcunu ödeyenlerden faiz alınmayacağını yineleyen Uslusoy, "Borçlu abonelerimiz 31 Aralık'a kadar veznelerimize gelerek aftan faydalanabilir. Ayrıca kredi kartı ile de borçlarını ödeyebilir. Vakıfbank kredi kartlarına ise borcun miktarına ve abonenin isteğine göre taksit yapabiliyoruz" dedi.

GASKİ, Cumartesileri de de para tahsil edecek

Tahsilatı artırmak ve vatandaşın işini kolaylaştırmak için GASKİ veznesinin Cumartesi günü de mesai yapacağını açıklayan Ulusoy, "Büyükşehir Belediye Başkanı da açıkladı, bundan sonra bir daha af getirilmeyecek. Bu nedenle borçlu abonelerin mutlaka bu imkandan faydalanmaları gerekiyor" diye konuştu. GASKİ'de önemle üzerinde durulan çalışmalardan birinin kaçak su kullanımını önlemek olduğunu, kaçak su kullananlara göz açtırmayacaklarını vurgulayan Ulusoy, "Göreve geldiğimizden bu yana kaçak su kullanımını önlemek konusunda ciddi bir gayret gösteriyoruz. Şu ana kadar kaçak su kullanımını önlemede ve tahsilatı artırmada bir hayli mesafe kaydettik. Ancak bundan sonra da kaçak su kullananlarla mücadele devam edilecek. Çünkü kaçak su kullananların cezasını hepimiz ödüyoruz. Vatandaşlara bu konuda önemli görevler düşüyor" şeklinde açıklama yaptı.

Bin 500 kişi kuyu suyu kullanıyor

Kentin muhtelif yerlerinde açılan su kuyularının büyük bölümünden numuneler aldıklarını ve buralardaki kuyuların sularının sağlıklı olmadığı kanaatine vardıklarını savunan Uslusoy, "Gaziantep'te halen bin 500 civarında kuyu suyu kullanan abonemiz var. Biz GASKİ olarak 500 kuyudan numuneler alarak analiz yaptık. 140 kuyunun suyuna içilemez raporu verdik. Raporları apartman yöneticilerine bildirdik. Buna rağmen o apartmanlarda oturan insanlar kuyu suyu kullanmaya devam ederse, mutlaka salgın hastalıklar gündeme gelebilir. Ayrıca bu durumu Hıfzıssıhha Kurulu toplantılarında da gündeme getireceğiz" dedi.

"Çocukları GASKİ'nin suyuyla besleyin"

Kuyu sularının büyük bölümünün kirli olduğunu, ancak GASKİ'nin suyunun çok temiz olduğunu ileri süren Uslusoy, "Ben, eşim ve çocukların GASKİ'nin suyunu gönül rahatlığıyla içiyoruz. Kimsenin endişe etmesine gerek yok. Çocuklarına hazır su içirenler var, ama ben özellikle çocuklara şehir suyunun içirilmesini öneriyorum. Çünkü bizim suyumuzda normal ölçülerde kireç var. Hazır su tamamen arındırılmış olduğu için kireç yok. Ancak büyüme çağındaki çocuklarımızın vücutlarında kirece de ihtiyaç olduğunu göz ardı etmemeliyiz" şeklinde açıklama yaptı.

Su indirimi düşünülmüyor

GASKİ'nin 2005 yılı bütçesinin meclisten onaylanarak geçtiğini de hatırlatan Uslusoy, olağanüstü bir durum olmadığı takdirde önümüzdeki yıl suya zam yapmayı düşünmediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilen 64 köyün mahalle olduğunu da belirterek, "2005 bütçemizde bu mahallelere kaynak aktararak içme suyu problemlerini

çözeceğiz. Kartalkaya Barajına ilaveten devreye sokacağımız Mizmilli Projesi'ni de 2005 yılı sonuna kadar hizmete açacağız" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *