ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bir dersliğe 71 öğrenci düşüyor

Bir dersliğe 71 öğrenci düşüyor
YAYINLAMA: 19 Aralık 2022 / 16.14
GÜNCELLEME: 19 Aralık 2022 / 16.14
30 kişilik sınıflar hayalden öteye gidemiyor

İlimizde yapımı devam eden, temeli atılan ve protokolü imzalanan 16 okulun tamamlanması durumunda 332 dersliğin hizmete gireceği belirtilirken, halen 4200 derslik ihtiyacı bulunduğu açıklandı. “İyi eğitim veremediğimiz her birey, toplum bahçesinin zehirli çiçekleri olacak ve cemiyet bu zehirden nasibini alacaktır” denildi.

Milli eğitim müdürü Fikret Atak, her zaman olduğu gibi eğitim-öğretim yılının başladığı günde iş adamlarına ve varlıklı insanlara okul yap adını yaşat kampanyasına katkıda bulunmaları için çağrıda bulundu.

Avrupa birliği ülkelerinde derslik başına 30 öğrenci düşüyor

Avrupa birliği ülkelerinde derslik başına düşen öğrenci sayısının 30 kişiyi geçmediği belirtilirken, ilimizde halen derslik başına düşen öğrenci sayısının 70’in üzerinde olduğuna dikkat çekildi.

Savaştan çıkınca ekmek su değil okul istediler

Yeni öğretim yılının açılışının yapıldığı Kocatepe ilköğretim okulunda öğrencilere hitap eden milli eğitim müdürü Fikret Atak, ikinci Dünya Savaşı’nda yenik düşen Almanya’nın işgal kuvvetlerinden ilk isteğinin, ekmek, yiyecek veya barınma değil, okullarının açılması olduğunu hatırlattı.

Çocuklar toplum bahçesinin zehirli çiçekleri olmasın

Gaziantep’in sanayileşme ile birlikte birçok başarıyı beraberinde yaşadığını, ancak eğitimde hak ettiği yerde olmadığını belirten Atak, “İyi bir eğitim veremediğimiz her birey, toplum bahçemizin zehirli çiçekleri olarak açacak ve tek bir vücut olan cemiyetimiz bu zehirden mutlaka mustarip olacaktır. Bu bilinçle gazi şehrimizin sanayide, turizmde, sporda gösterdiği başarıların bir an evvel eğitimde de göstermesi gerekmektedir” diye konuştu.

Atak, okul yap adını yaşat kampanyasına hayırsever vatandaşların destek vermesini beklediklerini ifade ederek, “İş adamlarımızdan, sanayicilerimizden, sivil toplum örgütlerimizden ve hayırsever halkımızdan okul yap adını yaşat kampanyasına destek vermelerini istiyoruz. Kim geleceğe yönelik bir hizmet yapmak ve bir eser bırakmak istiyorsa okul yapsın” dedi.

Törenlere, vali yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Haluk Tunçsu, Şehitkamil belediye başkanı Mehmet Bozgeyik, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *