ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bir haftada 6 bin işyeri denetlenecek

Bir haftada 6 bin işyeri denetlenecek
YAYINLAMA: 12 Eylül 2024 / 11.02
GÜNCELLEME: 12 Eylül 2024 / 11.02

120 kişilik ekip gıda denetiminde

Tarım İl Müdürlüğü tarafından il genelinde 120 kişinin katıldığı ekiple, gıda satışı yapan işyerlerinin denetimi başlatıldı. Kalealtı Semti'nde Balık Hali'nden başlayan denetimlerde bugün 1000 gıda satışı yapan işyerinin denetlenmesi hedefleniyor. Denetim ekipleri, yapılan denetimler sırasında bir taraftan esnafa sağlıklı gıda satışı konusunda bilgi verirken, diğer taraftan da sağlıklı ürün satmaları konusunda esnafa uyarılarda bulunuyorlar.

Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Sait Demirkıran, denetimler sırasında yaptığı açıklamada, 2'şer kişiden oluşan 60 ekibin, değişik bölgelerde bir hafta süreyle 6 bin işyerini denetleyeceğini söyledi.

Demirkıran, Yeni Gıda Kanunu ile birlikte, gıda maddesi denetim yetkisinin Tarım İl Müdürlüklerine verildiğini hatırlatarak, "ekiplerimiz, yeni kanunun çıkması ile birlikte denetimlere başladılar. 2004 yılında binin üzerinde gıda maddesi üreten ve satışını yapan işyerini denetledik. Amacımız, 2005 yılı sonuna kadar denetimleri aralıksız olarak sürdürüp, tüm esnafa ulaşabilmek" dedi.

Denetimlerin amacının sadece esnafa ceza vermek olmadığını ifade eden Demirkıran, şöyle Konuştu: "Denetim ekiplerimiz, 2004 yılında yapmış oldukları denetimlerde daha çok eğitime ağırlık verdiler. Yeni kanuna biraz da hazırlıksız yakalanan esnafa bu konuda bir zaman verilmesi söz konusuydu. 2005 yılında başlayan denetimlerde de yine esnafı bilgilendirme ve bilinçlendirmeye önem veriyoruz. Ancak, esnafımıza özellikle halkın sağlığının korunması amacıyla, üretim izni olmayan ürünleri almamaları ve satmamaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Esnafımız bu konuda, duyarlı davranıyor. Kanunlara uygun hareket etmeyenler hakkında ise yasal işlem yapıyoruz. Amacımız, halkın kaliteli ve sağlıklı ürünler tüketmesine yardımcı olmak. Bu arada, vatandaşlarımızın da gıda konusunda daha duyarlı olmasını, kalitesiz ürün satış yapanları müdürlüğümüze bildirmelerini istiyoruz. Tüketiciler, alışveriş yaparken, gıdaların kalitesine, üretim tarihine, üretim izni olup-olmadığı gibi konulara dikkat edip, bilinçli alışveriş yapmalı bu konuda bizlere yardımcı olmalıdır."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *