ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Bir nefes için” TIR’ı Gaziantep’te

“Bir nefes için” TIR’ı Gaziantep’te
YAYINLAMA: 13 Kasım 2023 / 14.23
GÜNCELLEME: 13 Kasım 2023 / 14.40

Doğal afet bilincini yaygınlaştırmak ve insanların nefes almasını engelleyen solunum yolu hastalıklarına karşı kapsamlı bir bilinçlendirme kampanyası yürütmek için Türkiye’yi dolaşmak üzere yola çıkan AKUT “Bir nefes için” TIR’ı Gaziantep’e geldi.

Tur 2.5 aydan beri sürüyor

AKUT Anadolu TIR’ı proje koordinatörü Şenol Durmuş, yaklaşık 2.5 aydır çıktıkları yurt gezisinde, mobil fotoğraf sergisini ve etkinlikleri yüz binlerce insanın gezdiğini belirtti.

Doğal afet konusundaki bilincin geliştirilmesi hedefleniyor

Durmuş, yaptıkları gezilerde, doğal afetlerdeki bilincin çok fazla gelişmediğini tespit ettiklerini ifade etti. Bu bilincin oluşturulması için özverili bir çalışma yapmak gerektiğine işaret eden Durmuş, şunları söyledi: “Doğal afetler konusunda bilinçli olmak ve çabuk organize olmak çok önemli ama gördüğümüz kadarıyla bu bilinç henüz Anadolu insanında yok. İnsanlar doğal afetleri yaşamadığı için bilinçleri de bundan uzak kalıyor. Ama insan beş duyusuyla bir doğal afet yaşadığı zaman (doğal afet varmış, bu konuda bilinçli olmamız gerekiyor, canımız yanmasın) diyecekler”

Çevik Kuvvet ekiplerine bilgi verildi

AKUT ekibi, arama ve kurtarma konusunda yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polislere de bilgi verdi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *