ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bir yatağa bin 650 hasta düşüyor

Bir yatağa bin 650 hasta düşüyor
YAYINLAMA: 09 Temmuz 2024 / 10.37
GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2024 / 10.37

Çocuk Hastanesi'ne sığmayan çocuklar, yeni bir hastane yapılması için hayırseverlerden yardım bekliyor

Çocuk Hastanesi Baş hekimi Mehmet Berkin önceki gün Kent Konseyi'nde "Burası Felluce değil, Çocuk Hastanesi serzenişinin ne kadar anlamlı olduğunu doğruluyordu. Gaziantep'in yanı sıra çevre illerden de hasta çocukların getirildiği Çocuk Hastanesi kapasitesinin iki katına yakın hasta kabul etmek zorunda kalıyor.

Hasta çocuklar, hastane kapasitesinin iki katı olunca mevcut yatakların bir kısmında birden fazla çocuk yatmak zorunda kalıyor. Fakat farklı hastalıkları taşıyan iki çocuğun aynı yataklara yatırılması sakıncalı görününce de yer yataklarına benzer yataklar oda boşluklarına ilave etmek zorunda kalıyor.

Çocuk Hastanesi artık yetmiyor

Azami 125 kapasiteli olan Çocuk Hastanesi'nde şu anda yatılı olarak 230 hastayı ağırlamak zorunda kaldıklarını, bu durumun hem sağlık çalışanlarını hem de hastaları zor durumda bıraktığını belirten Çocuk Hastanesi Başhekimi Mehmet Berk, "Çocuk Hastanesi'nin durumu sadece bu kışa özel değil. Pek çok mevsimde biz bu sıkıntıyı yaşarız. Yaz gelir yaz hastalıkları artınca, kış gelir kışa bağlı hastalıkları arttığında. Bu durum hastalıkların artması ve yaygınlaşmasından değil, bu hastane Gaziantep'e küçük geliyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de 600 kişiye bir hasta yatağı düşerken, Gaziantep'te bu sayı ne yazık ki bin 650'ü buluyor. Bu sayı gerçekten çok yüksek. Şu anda hastanemizde bir yatakta iki çocuk yatmak zorunda kalıyor. Bazı durumlarda ise bir yatağa iki hasta koymak sakıncalı yatakların yanına en uygun yere ek bir yatak atmak zorunda kalıyoruz. Çünkü yerimiz yok" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *