ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bireysel kalite önemli

Bireysel kalite önemli
YAYINLAMA: 15 Şubat 2022 / 14.28
GÜNCELLEME: 15 Şubat 2022 / 14.28
Bir zamanlar basit bir üretim girdisi olarak düşünülen, kendisine verilen işi yapmak zorunda olan ve bir makineye benzetilen insanın, günümüzde kilit faktör olarak düşünüldü bildirildi. Uzmanlar, artık yönetim faaliyetlerinin tüm alanlarında sadece kalite söz sahibidir dedi.

İnsan devamlı öğrenen bir canlı

Milli Prodüktivite Merkezi Müdürü Kutlu Çakır, kalite mal ve hizmet üretimi için öncelikle kaliteli işgücü gerektiğini ifade ederek, kişilerin sahip olduğu özelliklerin bir kısmını doğuştan bir kısmının da sonradan, bulundukları çevre ile olan etkileşim yoluyla kazandığını açıkladı. İnsanın doğuştan bir takım özelliklere sahip olduğunu ifade eden Çakır, “Her insanın farklı özellikleri var. Bununla beraber bilinmesi gerekli diğer bir özellik ise insanın devamlı öğrenen bir canlı olduğudur” diye konuştu.

Kişiler kendileri için hedefleri belirlemeli

Günümüzün rekabet ortamında rekabetle başedebilmek için bireysel kalitenin ön plana çıktığını ifade eden Çakır, “Bireyler, örgütsel kaliteye oluşturur. Yüksek kalitedeki takımlar yüksek kalitede mal ve hizmet üretmek. Bu alanlarda yaratılan kalite, kalitenin bir kurum kültürü haline gelmesini sağlamaktır. Bireysel kaliteyi arttırma da en önemli görevi yine kişinin kendisine düşmektedir. Kişiler kendileri için hedeflerini belirlemeli ve hedeflerine ulaşmak için sistemli bir şekilde çalışmalıdırlar” dedi. Bireysel kalitenin ancak sistemli ve kurallı bir çalışmayla artırılabilineceğini söyleyen kutlu Çakır, günümüzde işletmelerin bu amaçla çeşitli eğitim faaliyetleri düzenleyerek çalışanların kalitelerini yükseltmeye hedeflerken, aynı zamanda örgütsel verimliliklerini de artırma çabasında olduklarını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *