ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Biriken su parası faizlerine ikinci af

Biriken su parası faizlerine ikinci af
YAYINLAMA: 03 Temmuz 2023 / 19.16
GÜNCELLEME: 03 Temmuz 2023 / 19.17
GASKİ’den yine müjdeli haber; faizler silindi, özürlülere yüzde 25 indirim uygulandı

GASKİ su faturası ve faizler için yeni bir af ve ödeme kolaylığı getirdi. Biriken su faizlerinin tümü silinerek ana paranın 30 Nisan’a kadar ödenmesi kararlaştırıldı. Bu haktan borçlu olan 81 bin abonenin faydalanacağı vurgulandı. Aynı zamanda özürlü kimliği bulunan abonelerin, suyu yüzde 25 indirimli kullanması kararlaştırıldı, kamu kuruluşlarına verilen suyun fiyatı da meskenlere verilen rakama çekildi.

Doğan, su abonelerine yine müjdeli haber verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü GASKİ Genel Kurulu’nun olağanüstü toplantısı yapıldı. Celal Doğan başkanlığında yapılan ve Yaşar Ağyüz’ün dışında tüm meclis üyelerinin katıldığı oturumda içme suyunda gecikme zammının affı ile su tarifelerinde yapılacak değişiklikler görüşüldü. Mecliste alınan kararla ödeme güçlüğüne düşen su abonelerinin ana parasını ödemek suretiyle gecikme cezası kaldırıldı.

Bu fırsat kaçmaz

Böylece abonelerin mağduriyetinin giderilmesinin yanında var olan tahsilatın hızlandırılması ve biriken paraların tahsilini sağlamak amacıyla 2003 yılı sonuna kadar olan su parası alacağından (18. Dönem su faturası dahil) bakiye borçlarını 30 Nisan 2004’e kadar ödemeleri halinde gecikme cezası kaldırılacak. Ödemelerin defaten olması halinde tüm gecikme cezaları kaldırılacak. Ödemelerin fatura bazında olması halinde ödenen faturaya ait gecikme cezaları kaldırılacak. Ödemesini yapmayan abonelerden geriye dönük olarak yeniden gecikme cezasının yürürlükteki gecikme cezası oranında tahakkuk edilerek alınıp, abone hakkında yasal işlem başlatılacak. Daha önce taksitlendirme yapmış ve taksitlendirme süreci devam eden abonelerin, ana para borcunu ödeyen veya biten abonelerin bakiye gecikme cezaları resen kaldırılacak. Bakiye ana para borcu bulunan abonelere aynı karar uygulanacak. Daha önce takibe konulmuş ve davası devam eden aboneler için icra masrafları fatura bedeli üzerine eklemek kaydıyla icra işlemleri durdurulacak.

Kaçak ve usulsüzlük cezaları kaldırıldı

Aboneli, abonesiz kaçak ve usulsüz su kullananların kaçak ve usulsüzlük cezaları kaldırıldı. Bu karardan faydalanmak için abonelerin bakiye borçlarını defaten veya fatura bazında 30 Nisan’a kadar ödemeleri karara bağlandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *